19 september – Dag van de Diëtist | Emoticon Dag | Praat als een Piraat-dag | Week Tegen Pesten | Week van de Croquet | Wereld Reflexologie Week | Week van het Basisinkomen

Dag van de Diëtist

De diëtisten willen op de Dag van de Diëtist meer bekendheid geven aan een andere kant van hun beroep: preventie. Preventie in de zin van het geven van voedings- en dieetvoorlichting met als doel het voorkomen van aan voeding gerelateerde ziekten of klachten, zoals bij hart- en vaatziekten, osteoporose en eet- en gewichtsproblemen. Heb je vragen over voeding? Vraag het je diëtist!

Emoticon Dag

Emoticons (ASCII-gebaseerde tekenreeksen) en smileys worden vaak gebruikt om de afwezigheid van de intonatie en de non-verbale signalen te compenseren. En dat we ze nodig hebben is geen sinecure want soms maken geschreven woorden niet altijd precies duidelijk wat je bedoelt en dan kan een emoticon uitkomst bieden.

Praat als een Piraat-dag

Voor de leden van de Kerk van Het Vliegende Spaghettimonster (Flying Spaghetti Monster) is het geen verrassing dat het vandaag Praat als een Piraat-dag. Dat weten ze omdat 19 september een officiële feestdag is vanwege het feit dat piraten een belangrijke rol spelen in hun religie.

Of je nu wel of geen lid bent van de kerk doe vandaag een ooglapje om, steek een kledinghangerhaak uit je mouw en hink op één been.

Week Tegen Pesten

Tijdens de landelijke Week Tegen Pesten (19 t/m 23 september) staat dit jaar de leerkracht centraal. Eigenlijk ook heel logisch want als leerkracht kneed en vorm je de kinderen in je klas. De leraar heeft een belangrijke taak om kinderen normen en waarden bij te brengen, leren om respect te hebben voor elkaar. Uiteindelijk is het de leraar die de kinderen klaar stoomt voor het leven.

#jedoetertoe!

Beste leerkracht, jouw inbreng heeft wel degelijk effect. Dat het niet altijd lukt blijkt wel uit de problemen die er op dit moment in Zaandam spelen. Maar jouw handelen in de klas doet ertoe

Week van de Croquet

Ik neem aan dat vandaag voor de 5e maal de Week van de Croquet begint. Het moet een week vol met aanbiedingen worden zodat jij en ik voordelig van een Van Dobben en/of Kwekkeboom kroket kunnen smikkelen. Er is bij mij twijfel of deze week wel doorgaat omdat ik nergens, zelfs niet op de website van organisator Royaan, heb kunnen tergvinden. Maar niet getreurd we hebben ook nog de Nationale Krokettendag op 9 oktober!

Week van het Basisinkomen

De Week van het Basisinkomen begon in 2008 in Duitsland en is in door de loop der jaren uitgegroeid tot een internationaal evenement. Tijdens deze week wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor het Unconditional Basic Income (UBI), het Onvoorwaardelijk Basisinkomen (Obi).

Wat houdt het Obi in: Iedereen krijgt maandelijks een bedrag dat voldoende is om sober van te leven, zonder dat daar een verplichting tegenover staat en ongeacht zijn inkomen, vermogen of de samenstelling van zijn huishouden.

Deze week worden wereldwijd activiteiten georganiseerd, voor activiteiten in Nederland en België klik hier.

Wereld Reflexologie Week

Tijdens de Wereld Reflexologie Week, van 19 t/m 25 september, krijg je bij de Bond van Europese Reflexologen aangesloten voetreflexologen een (gratis) kennismakingsbehandeling. Dus als je altijd al hebt willen ervaren wat voetreflexologie voor je kan betekenen wandel dan niet zomaar binnen maar klik hier om te zien welke voetreflexologen meedoen.

Vandaag is ook de eerste dag van de Internationale Week voor Doven, ik besteed hier verder geen aandacht aan maar wel aan Wereld Dovendag die aankomende zaterdag is.

 
 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.