ondersteuning dag van de schoonmaak

19 juni – Dag van de Schoonmaak (B) | Flip Flop Dag | Dag van de Architectuur | Wereld Drentelen Dag | Dag voor de Uitbanning van Seksueel Geweld tijdens Conflicten | Martini Dag | Wereld Sikkelcel Dag | Lambrusco Week | Nationale Nachtvlindernacht | Pinkpop | Wetenschapsdag

Dag van de Schoonmaak (B)

Sinds 2008 organiseert ACV Voeding en Diensten de Dag van de Schoonmaak. Normaliter valt Dag van de Schoonmaak op 20 juni, behalve en nu komt het: als 20 juni in het weekend valt. Daarom vieren onze Zuiderburen vandaag op 19 juni Dag van de Schoonmaak. ACV Voeding en Diensten vindt dat de meer dan 200.000 mannen en vrouwen die in België werken als schoonmaker meer respect verdienen. De initiator stelt daarom voor om op Dag van de Schoonmaak de poetsvrouw of -man een kleine attentie verdienen.

Je kunt altijd nog schoonmaker worden

Er wordt nogal makkelijk neergekeken op de schoonmaker maar vergeet niet dat het een zwaar beroep is. Je kunt echt wel stellen dat schoonmaken vakwerk is. Degene die als schoonmaker werken vinden het wel een baan die je veel voldoening geeft. Tijdens de corona-pandemie waren de schoonmakers die in het ziekenhuis werkten echt onmisbaar. Je denkt er vaak niet bij na maar de schoonmaker is een essentiële schakel voor een bloeiende economie. Je komt ze tegen op scholen, in bedrijven, in hotels, op straat, stations of werken als huispersoneel. Vergeet dus niet om vandaag je poetsvrouw of -man in de bloemetjes te zetten op de Dag van de Schoonmaak!

Flip Flop Dag

Elk jaar op de derde vrijdag in juni is het in Amerika de Nationale Flip Flop Dag. Tropical Smoothie Café is de initiatiefnemer van deze dag en zij zamelen vandaag geld in voor Camp Sunshine. En dat doen ze door een gratis Jetty Punch Smoothie te geven aan elke klant die op hun flip flops een donatie komt geven voor Camp Sunshine.

Dag van de Architectuur

De Dag van de Architectuur 2020 wordt anders dan anders. Sommige steden hebben besloten het evenement dit weekend in aangepaste vorm door te laten gaan, andere schuiven het door naar september. Waar gaat Dag van de Architectuur over? Deze dag is een geweldig evenement voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur en stedenbouw. Architectuurdag laat zien wat architectuur en stedenbouw kunnen doen om ervoor te zorgen dat snelgroeiende steden prettige woonplekken blijven. Niet alleen in relatie tot woningbouw, maar ook qua infrastructuur, parken en alle voorzieningen die steden tot zo’n bruisende omgeving maken.

Tijdens dit weekend krijg je een unieke kans om achter de schermen van iconische gebouwen te kijken die je normaal gesproken alleen van buitenaf kunt zien. Afijn, drie dagen lang is er van alles te doen voor architectuurliefhebbers. Echter vanwege corona neemt niet iedere stad of regio deel aan Dag van de Architectuur. Wil je weten of jouw stad wel een programma heeft hout dan goed de lokale dabladen in de gaten.

Onderstaande dagen staan ook gepland voor vandaag:

Dagen die door COVID-19 zijn afgelast, verzet of veranderd qua invulling:

Deel dit bericht