19 januari – Popcorn Dag | Wereld Fetisj Dag

Wereld Popcorn Dag

Als je dan toch iets te vieren hebt vandaag doe het dan met popcorn want het is vandaag Wereld Popcorn Dag. Eet dan wel zoete popcorn want die zoute is echt niet te (vr)eten. De zoute variant schijnt iets gezonder te zijn in vergelijking met de zoete maar ik ben een echte zoetekauw, toevallig!

De lekkerste popcorn maak je zelf!

Zet een grote pan (zonder deksel) op het vuur en bedek de bodem met een dun laagje olijfolie (kokosnootolie). Laat de olie goed heet worden maar niet walmen. Om te testen of de olie heet genoeg is kun je een paar maiskorrels in de pan doen. Draaien ze meteen hard rond dan is de olie heet genoeg. Leg daarna een laag gedroogde maïskorrels in de pan en doe de deksel op de pan. Schud vervolgens de pan zodat alle korrels met olie bedekt worden. Gooi niet te veel maïskorrels in de pan, want de korrels worden 7 tot 8 keer zo groot.

Laat ze rustig poppen en schuif de deksel een beetje schuin op de pan zodat de stoom kan ontsnappen. Schud de pan nog een keer. Zet het vuur uit als er geen maïskorrels meer poppen. Laat de deksel nog even op de pan zodat ook de laatste korrels popcorn kunnen worden.

Zout of zoet of…..?

Bestrooi voor een zoute variant de popcorn met een halve theelepel zout en schud de pan nog een goed. Voor zoete popcorn strooi je er een eetlepel poedersuiker over en schud je de pan. Dat zijn de twee meest bekende varianten maar wat dacht je van om er zeezout, peper, kerriepoeder en paprikapoeder over heen te strooien? Of ga voor de Mexicaanse popcorn variant.

Meng een halve theelepel chilipoeder met het sap van een halve limoen en wat rasp van de schil. Nadat de popcorn gepoft is, meng je het mengsel er doorheen. Caramba, wat lekker!

 Wereld Fetisj Dag

Iedere derde vrijdag in januari wordt ter ondersteuning van de BDSM-gemeenschap de Wereld Fetisj Dag gevierd. Het belangrijkste doel van deze dag is het vergroten van de acceptatie voor BDSM en haar beoefenaars. En de organisatoren hopen dat mensen meer open zijn over hun eigen seksualiteit.

Om uit te dragen dat het oké is om een fetisj te hebben en om er van te genieten draag je op Wereld Fetisj Dag tenminste één paars gekleurd kledingstuk. Waarom paars? De kleur paars is een kleur dat op grote schaal wordt gebruikt in de BDSM-kringen. Waar staat BDSM voor? Bondage and Discipline (BD), Dominance and Submission (DS) en Sadism and Masochism (S&M or S/M). Ik weet dit ook alleen maar dankzij Wikipedia hoor. 😜

Wist je dat er meer dan 500 verschillende fetisjen zijn? De meest bekende vormen van seksueel fetisjisme met voorwerpen of kledingstukken zijn:

  • leerfetisjisme
  • rubberfetisjisme
  • voetfetisjisme
  • sneakerfetisjisme
  • nattekledingfetisjisme (wetlook)
  • luierfetisjisme
  • gipsfetisjisme
  • wolfetisjisme

Dan zijn er in mijn ogen nog een paar hele onsmakelijke fetisjen. Denk bijvoorbeeld aan een poepfetisj of de ruiken-aan-gebruikte-slipjes-fetisj. Zolang mens en dier géén last hebben van jouw fetisjisme kan het me niet echt boeien waar jij seksueel opgewonden van raakt.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.