18 mei – Appeltjes van Oranje | Nationale Fiets naar je Werk Dag | Plantendag | Internationale Museumdag | Hiv-vaccinatie Dag

Appeltjes van Oranje

Misschien voor sommige een tegenvalller en voor andere een meevaller maar het is niet Koningin Máxima die vandaag op Paleis Noordeinde in Den Haag de Appeltjes van Oranje uitreikt. Het is de gewoonte dat in lustrumjaren Koning Willem-Alexander de prijzen uitreikt en aangezien De Appeltjes van Oranje dit jaar voor de vijftiende keer worden uitgereikt mag Koningin Máxima lekker thuisblijven.

Winnaars Appeltjes van Oranje 2017

Nationale Fiets naar je Werk Dag 

Voor de 11e keer wordt de Nationale Fiets naar je Werk Dag georganiseerd door Nationale Fiets Projecten. De titel van de dag geeft het doel van de dag al weg maar laten we eens gek doen en deze dag uitbreiden naar een algehele “pak vandaag überhaupt eens de fiets in plaats van de auto” dag. Scheelt weer een bezoekje aan de sportschool vanavond.

Met je deelname kun je ook nog prijzen winnen, zoals:

  • onder alle geregistreerde deelnemers wordt een fiets  verloot
  • bij iedere 1.000ste deelnemer wordt het jaarboek Route.nl verloot
  • er wordt een giftbox van @weekendjeweg.nl weggeven
  • deel een ik-fiets-naar-het werk-foto en win een fietsbon! #NFNJWD en/of #FNJWD

De Hartstichting

Dit jaar steun je met je aanmelding automatisch de Nederlandse Hartstichting; de Hartstichting strijdt tegen hart- en vaatziekten en maakt wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten mogelijk. Je hoeft niet (mag wel) zelf te doneren aan de Hartstichting, Nationale Fiets Projecten zorgt voor de donatie.

4e Fascination of Plants Day 

Fascination of Plants Day, zoals Plantendag officieel heet, wordt georganiseerd door de EPSO (European Plant Science Organisation). Het doel van deze dag is om mensen te enthousiasmeren voor de plantenwereld en hen bewust te maken over de belangrijke rol die planten hebben binnen de land-tuin- en bosbouw, duurzame voedselproductie en bij de productie van non-food producten zoals papier, hout, chemicaliën, energie en farmaceutica.

Internationale Museumdag

Op Internationale Museumdag (IMD) heb je wereldwijd, gratis toegang tot veel musea. In 2016 gooiden in ongeveer 145 landen meer dan 35.000 musea de deuren wagenwijd open. Als extraatje zijn veel musea op zaterdag 20 mei open tot 1 uur ‘s nachts voor de Nacht van het Museum. Behalve in Nederland en België want die twee landen besteden weinig tot geen aandacht aan de Internationale Museumdag.

Thema van 2017 is “Musea en omstreden geschiedenis: Het onuitspreekbare vertellen in musea”.

Hiv-vaccinatie Dag

Sinds 1998 biedt HIV Vaccine Awareness Day (HVAD) de gelegenheid om de inspanningen van talloze vrijwilligers, gezondheidswerkers, organisaties en wetenschappers uit het verleden en heden te erkennen en te bedanken voor het vinden van een veilig en effectief preventief HIV-vaccin. Het is ook een dag om gemeenschappen over de hele wereld op te leiden over het belang van preventief HIV-vaccin onderzoek.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.