18 juli – Nijmeegse Vierdaagse | Internationale Nelson Mandeladag

Nijmeegse Vierdaagse (t/m 20 juli)

Voor ruim 44.0000 wandelaars is gisterochtend de 102e Nijmeegse Vierdaagse begonnen. De eerste die van start gingen (04.00 uur) waren de 50 kilometer wandelaars. Als je denkt dat 04.00 vroeg is, het kan nog vroeger Op vrijdag beginnen de militairen om 03.30 aan hun laatste 40 kilometers van deze editie. Over militairen gesproken, dit jaar hebben zich 5.849 militairen ingeschreven uit 28 landen. Het aantal verschillende nationaliteiten bij de burgerdeelnemers tijdens de 102e editie van de Nijmeegse Vierdaagse ligt een stuk hoger: 82. Dit jaar lopen voor het eerst deelnemers uit Eritrea, Gambia, Oman, Palestina en Tanzania mee.

Vanaf de bank wens ik alle deelnemers heel veel succes en vergeet onderweg niet te genieten!

Internationale Nelson Mandeladag

Nelson Mandela International Day is de dag waarop het leven van Nelson Mandela wordt herdacht maar ook zeker alles wat hij heeft betekent voor Zuid-Afrika en de rest van de wereld. Dit jaar is het honderd jaar geleden dat Nelson Mandela werd geboren. Een eeuw waarin hij veel heeft betekent voor Zuid-Afrika en voor de rest van de wereld. De geboortedag van Nelson Mandela is dé dag voor zelfreflectie. Met andere woorden: wat heb jij gedaan om van deze wereld een betere plek te maken? Inspireer ook andere om zonder dat je er iets voor terug vraagt of verwacht te doen voor iemand uit je directe omgeving. Uiteindelijk begint iedere verandering bij jezelf!

#ActionAgainstPoverty

De Nelson Mandela Foundation draagt de Mandeladag van dit jaar op aan Action Against Poverty. Nelson Mandela maakte het tot zijn prioriteit om armoede te bestrijden maar hij sprong ook op de bres voor sociale rechtvaardigheid. Armoede is de oorzaak van ondervoeding, ziekte en slechte gezondheid, van slechte sanitaire voorzieningen, van slechte huisvesting, het houdt kinderen van school. Zonder opleiding ontbreekt het aan vaardigheden wat weer tot werkloosheid leidt, verlies van waardigheid en kan zelfs leiden tot woede en geweld. Kortom, armoede staat aan het begin en aan het eind van de vicieuze cirkel.

Geen geld, maar tijd

Het idee om 67 minuten van je tijd te doneren om anderen te helpen komt oorspronkelijk van de organisatie 46664. Deze organisatie vroeg op 18 juli 2002, de dag van hun oprichting, mensen een donatie te doen. Geen geld, maar tijd.

Waarom 67 minuten? Nelson Mandela heeft 67 jaar (hij is 92 jaar geworden) lang zich ingezet voor mensenrechten en gelijkheid voor iedereen. Dat is de reden waarom er om 67 minuten gevraagd wordt. Hij was eveneens een internationale vredestichter en de eerste democratisch gekozen president van een vrij Zuid-Afrika.

De vraag van de dag is: wil jij vandaag 67 minuten van je tijd doneren om anderen belangeloos te helpen?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.