afbeelding versterkt eet je groente dag

17 juni – Nationale Eet Je Groente Dag | Wereld Tapas Dag | Apfelstrudeldag | Wereld Krokodillen Dag | Werelddag tegen Woestijnvorming en Droogte | Dag van de Flexwerker | Wereld Nierkanker Dag

Nationale Eet Je Groente Dag

Ook al word ik vandaag 58 jaar, bij ons geldt nog steeds de regel dat als je jarig bent je mag kiezen wat je als avondeten eet. Degenen die mij een beetje kennen weten dat er dan absoluut géén groente op het menu staat. Niet omdat ik niet van groente houdt, au contraire, maar om de dood simpele reden dat ik ontzettend dol ben op frietjes. Ja frietjes en niet patat. Niet de frietjes uit de frietzaak maar de frietjes die mijn eega bakt. Zij bakt ze bruin. De frietjes dan hé. En om de boel te complementeren hoort daar een knakworstje bij en een frikandel. Dus nee, ik eet op Nationale Eet Je Groente Dag géén groente.

Wereld Tapas Dag

Van Argentinië tot Zwitserland, echt wereldwijd wordt Wereld Tapas Dag gevierd. Het is de perfecte dag om deze typische Spaanse miniatuurheerlijkheden te proberen. Als je misschien vandaag in Spanje bent dan bof je. Houdt wel rekening met de beperkte capaciteit en openingstijden. Maar als je dan binnen bent is het ook echt genieten. Wil je niet meteen door de mand vallen als toerist dan drink je, net zoals de locals. een biertje bij je tapas. Wat zijn de 5 populairste tapas gerechten? Volgens spanjevandaag.com zijn dat:

  1. Patatas Bravas
  2.  Jamon Iberico
  3. Croquetas
  4. Chorizo
  5. Olivas

Apfelstrüdeldag

Ik ben ook gek op apfelstrüdel. En als het dan op je verjaardag ook nog Apfelstrüdeldag is dan moet ik gewoon het recept voor de allerlekkerste apfelstrüdel met jullie delen. Wat heb je nodig om een Oostenrijkse apfelstrudel te maken? Dit zijn de ingrediënten:

  • een beetje citroensap
  • 100 gram suiker
  • 40 ml calvados (optioneel)
  • 40 ml rum (optioneel)
  • 30 gram paneermeel
  • 50 gram rozijnen
  • 250 gram bladerdeeg (kant en klaar uit de koelkast 40 x 40 cm groot)
  • vloeibare boter
  • poedersuiker
  • bakplaat en bakpapier

Hoe maak je de Oostenrijkse apfelstrüdel?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Daarna ga je de appels schillen, in kwartjes snijden, het klokhuis verwijderen en in plakjes snijden. Meng de plakjes appel, citroensap, calvados, rum, rozijnen en paneermeel laat dat even intrekken. Leg het bladerdeeg uit en bestrijk het met vloeibare boter, paneermeel en suiker. De gemarineerde appels leg je in een dikke strook langs de lange kant van het deeg, waarbij je een rand van 5 cm vrij laat.

Vervolgens rol je de apfelstrüdel op en druk je de uiteinden goed samen. Leg de apfelstrüdel op de bakplaat met bakpapier en bestrijk het met een beetje boter. Bak de apfelstrudel in ongeveer 20 minuten. Voor serveren even een paar minuten laten afkoelen en bestrooien met poedersuiker. Dat wordt smullen!

Het houdt niet op! Er staan nog meer dagen op de kalender:

Deel dit bericht