17 februari – Vlaamse Week Tegen Pesten | Internationale Doe Vriendelijk Dag

Vlaamse Week Tegen Pesten

Niet alleen in Nederland wordt een Week Tegen Pesten (18 t/m 22 september 2017) georganiseerd, ook bij onze zuiderburen wordt jaarlijks in de week voorafgaand aan de krokusvakantie de Vlaamse Week tegen Pesten gehouden (17 t/m 4 februari). En dat die week leeft bewijzen de al meer dan 300 activiteiten die op de website kieskleurtegenpesten.be staan vermeld.

Elk jaar worden tienduizenden kinderen en jongeren ernstig gepest en dat is de reden waarom tijdens de 16e Vlaamse Week Kies Kleur tegen Pesten de aandacht op (cyber)pesten gevestigd. De boodschap van de Week tegen Pesten van dit jaar is dan ook: ga samen de strijd aan tegen pesten.

Internationale Doe Vriendelijk Dag

De Random Acts of Kindness Day (Internationale Doe Vriendelijk Dag) is ontstaan in 2004 in Nieuw-Zeeland. Josh de Jong stond in de file en zag hoe automobilisten steeds agressiever en geïrriteerder raakten. Op dat moment dacht hij: wat zou het toch heerlijk zijn als iedere Nieuw-Zeelander gewoon aardig was voor een vreemdeling. En zo werd de Random Acts of Kindness Day geboren. Josh en een paar vrienden kozen 1 september voor de Random Acts of Kindness Day omdat in Nieuw-Zeeland op 1 september de lente begint en het dus makkelijker te onthouden was.

Doe eens gek, doe eens vriendelijk

We hebben het allemaal in ons, die vriendelijkheid, maar soms komt het er niet uit omdat je met je verkeerde been uit bed bent gestapt, het koffiezetapparaat stuk was en daarboven op had je ruzie met je geliefde en de hond had ook nog binnen gepoept. Een slechtere start kan eigenlijk niet maaaaar het is wel Doe Vriendelijk Dag dus het wordt een heerlijke dag vandaag, dus omhoog met die mondhoeken!

Een vriendelijk gezicht……

Wat voor een nors en stug volk zijn we eigenlijk dat er welgeteld één spreekwoord is waar het woord vriendelijk zelf in zit: “een vriendelijk gezicht brengt overal licht.” Heb jij hulp nodig om de deze dag invulling te geven? Laat ik je een paar tips geven aan de hand van spreekwoorden.

  • een goed woord vindt een goede plaats – vriendelijk zijn geeft een vriendelijke reactie terug
  • men vangt meer vliegen met stroop dan met azijn – een vriendelijk woord opent deuren
  • met de hoed in de hand komt men door het ganse land – met vriendelijk zijn bereik je meer
  • iemand onder de kin strijken – iemand een complimentje geven
  • vrolijke waarden maken vrolijke gasten – goed voorbeeld doet goed volgen
  • de pil vergulden – een vervelende boodschap op een zo vriendelijk mogelijke manier brengen

Zorg dat je wel gemeend vriendelijk bent anders zeggen de mensen: hij speelt aap wat heb je mooie jongen!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.