16 t/m 21 maart – Week van Zorg en Welzijn 2015


 
In 2014 brachten tijdens de Week van Zorg en Welzijn maar liefst 750.000 mensen een bezoek aan de Open Dagen van duizenden zorg- en welzijnsorganisaties. Een geweldig succes!
De hoop is dat dit jaar nog meer mensen afkomen op de Open Dagen. Wil je weten waar en wanneer bij jou in de buurt een zorg- of welzijnsorganisatie Open Dag heeft? Klik dan hier.

Heel Holland Zorgt

“Heel Holland Zorgt” is een dagelijks tv programma dat op SBS6 uitgezonden wordt tijdens de Week van Zorg en Welzijn. De uitzendtijden zijn: om 16.00 uur en om 00.30 uur.
Een tiental bekende Nederlanders werken een dagje mee op bijvoorbeeld een Zorgboerderij zodat ze met eigen ogen kunnen zien en kunnen ervaren wat er allemaal bij komt kijken bij werken in de sector Zorg en Welzijn. Het werk is zwaar, zowel lichamelijk als emotioneel, maar bovenal bevredigend.

Week van Zorg en Welzijn

De WZW is een vervolg op de sinds 2000 zeer succesvolle Open Dag van Zorg en Welzijn die gehouden werd op de derde zaterdag van maart. Nu organiseren zorg- en welzijnsorganisaties tijdens de WZW één of meerdere Open Dagen om het publiek te laten zien en ervaren hoe het in de sector  zorg en welzijn aan toe gaat.
Het zou natuurlijk helemaal mooi zijn dat je tijdens een Open Dag zo enthousiast bent geworden dat je een carrière in de zorg wel ziet zitten, of dat je vrijwilliger wit worden.
Het is natuurlijk ook de ultieme kans om eens achter de schermen te kijken van een zorg- of welzijnsorganisatie en op verkenning uit te gaan. Gebaseerd op wat je hebt gezien kun je een bewuste keuze maken waar je wel of niet terecht wilt komen op je oude dag.

Welke beroepen zijn er in de sector Zorg en Welzijn

Een aantal beroepen zijn erg populair in de sector Zorg en Welzijn. Wist je dat het beroep van verpleegkundige het meest geliefd is?

De top 10 is als volgt:
1. Verpleegkundige
2. Activiteitenbegeleider
3. Operatieassistent
4. Kraamverzorgende
5. Helpende gezondheidszorg
6. Ambulancechauffeur
7. Jeugd-jongerenwerker
8. Groepsbegeleider
9. Doktersassistent
10. Laborant

Deze top 10 is gemaakt op basis van uitgebrachte stemmen door jongeren op zorgenwelzijnplein.nl.
Voor meer informatie verwijs ik je graag naar bovenstaande genoemde website.
 

Deel dit bericht