foto ondersteunt achtbanendag

16 augustus – Internationale Achtbanendag | Zwaai naar de Surveillance Camera’s Dag | Sterfdag van Elvis Presley | Dag van het Hunebed

Internationale Achtbanendag

Het is vandaag Internationale Achtbanendag. En als je het me recht op de vrouw afvraagt ”Gina, word jij daar blij van?”, dan is mijn antwoord nee! Als ik al denk aan in een achtbaan zitten, poehee. Dan krijg ik het nog meer Spaans benauwd (en lopen de zweetdruppels langs mij rug richting je weet wel) dan dat ik het al heb vanwege de voor mij te warme ook-al-is-het-geen-tropisch-dag-tis-voor-mij te-warm dagen. Er zijn dagen in mijn leven geweest dat ik het wel leuk vond maar dat was voor dat ik een Amerikaanse film zag waarin mensen zo hard in de achtbaan gingen dat ze met wagentje en al er uit vlogen. Toen was voor mij de pret over.

En als ik dan krantenberichten lees over mensen die uren ondersteboven in hun achtbaanwagentje stil boven een afgrond hangen, dat dat mij niet over de streep trekt? Er zijn natuurlijk ook liefhebbers. Die wens ik heel veel plezier op Internationale Achtbanendag. Oh ja, de Efteling heeft speciaal voor Internationale Achtbanendag een leuke actie bedacht.

Internationale Zwaai naar de Surveillance Camera’s Dag

Als onderdeel van de jaarlijkse International Wave at the Surveillance Cameras Day worden mensen vandaag aangemoedigd om op zoek te gaan naar een bewakingscamera en even te gaan zwaaien. Wie deze dag bedacht heeft? Tja, is lastig om daar een goed antwoord op te geven. De oorsprong ligt in ieder geval in het jaar 2011. Toevallig of niet, in dat jaar stak de Occupy-beweging de kop op. Ook puur toeval of niet, elk jaar zet ene Zorbitor een videoclip online voor International Wave at the Surveillance Cameras Day. Of hij/zij achter deze dag zit is mij niet duidelijk geworden. Toeval of niet? Op Twitter is het account van Zorbitor opgeschort omdat het account in strijd zou zijn met de Twitter-regels.

Hoe vier jij Zwaai naar de Surveillance Camera’s Dag?

Mocht je toevallig of niet vandaag langs een bemande of geen bemande bewakingscamera lopen draai je om, tover je mooiste glimlach te voorschijn en zwaai vriendelijk. En waarom zou je deze spontane vriendelijke actie niet bekronen met een selfie? Misschien is de hashtag #zwaainaareensurveillanceamera een idee?

Sterfdag van Elvis Presley

Even een korte opfriscursus: Elvis Presley wordt ook wel The King of Rock and Roll genoemd. Hij werd geboren op 8 januari 1935 en overleed op 16 augustus 1977 op zijn landgoed Graceland. Hij heeft 23 jaar gezongen en in die tijd 134 liedjes gemaakt. In juli 1954 nam Elvis Presley bij Sun Records zijn eerste plaat op. Zijn eerste single “That’s All Right” werd zo’n succes dat Elvis op slag beroemd werd.

Elvis heeft in maar liefst 33 bioscoopfilms gespeeld, waaronder Jailhouse Rock. De Bredanaar Dries van Kuijk, beter bekend als Colonel Parker, was de manager van Elvis. In 1967 trouwde Elvis met Priscilla Ann Beaulieu en een jaar later (1 februari 1968) werd hun dochter Lisa-Marie geboren. Zij en Michael Jackson waren getrouwd van 1994 tot 1996. Maar dat terzijde.

De meeste mensen zijn er toch wel van overtuigd dat Elvis is overleden maar er lopen mensen rond die er heilig van overtuigd zijn dat The King nog leeft. Levend of niet, vandaag staan we wereldwijd stil bij zijn sterfdag

Door COVID-19 afgelast, verzet of veranderd qua invulling:

Deel dit bericht