15 maart – Nationale Hoerendag | Wereld Consumentenrecht Dag | |Internationale Dag Tegen Politiegeweld | World Contact Day

Nationale Hoerendag

Nee het is geen typefout, er staat echt Hoerendag en het had niet Hoedendag moeten zijn. Wie heeft deze dag in het leven geroepen? In 2010 riep BNN 15 maart uit tot Nationale Hoerendag: “een dag waarop hoerenlopers, politici, buurtbewoners en vrienden hun waardering laten blijken in de vorm van een bloemetje.”

PROUD

Op 15 februari 2015 werd de belangenvereniging PROUD opgericht en om hun katoenen jubileum extra feestelijk te maken werd er besloten om 15 februari uit te roepen als de Nationale Dag van de Betaalde Liefde.

PROUD is een vereniging die als doel heeft de belangen te behartigen van iedereen die werkzaam is (geweest) in de erotische dienstverlening zonder onderscheid te maken tussen man of vrouw, Nederlander of buitenlander of werkvorm.

Er zijn meer “dagen van” voor sekswerkers dan alleen Hoerendag:

15 februari – Dag van de Betaalde Liefde

3 maart – Internationale Dag van de Rechten van Sexwerkers

2 juni – Internationale Dag van de Sekswerkers

17 december – Internationale Dag tegen geweld tegen Sekswerkers

Wereld Consumentenrecht Dag (WCRD)

Het thema voor de Wereld Consumentenrecht Dag (WCRD) 2016 is: “Haal antibiotica uit het Menu”. Er wordt gericht campagne gevoerd richting de fastfoodketens zoals McDonalds, Subway en KFC. De campagne benadrukt het gevaar van het gebruiken van vlees dat afkomstig is van dieren die vetgemest zijn met antibiotica als groeibevorderaar.

De fastfoodketens willen zo goedkoop en snel mogelijk vlees/kip en dan wordt er niet gekeken naar de eventuele gezondheidsrisico’s voor mensen. Het grootste gevaar is antibioticaresistentie; een infectie door resistente bacteriën is moeilijk te behandelen want het antibioticum kan de bacteriën niet meer doden of hun groei remmen.

Internationale Dag Tegen Politiegeweld

De politie is een van de weinige instanties die geweld mag gebruiken. Dat geweld moet wel aan een aantal belangrijke voorwaarden voldoen:

 • het moet redelijk en gematigd zijn;
 • het moet in balans zijn met de actie waar het geweld voor gebruikt wordt (juridisch proportioneel)
 • het lichtste middel moet op de minst indringende manier worden ingezet. (subsidiair)

Houdt de politieagent zich niet aan deze voorwaarden dan spreekt men van buitensporige politiegeweld. Een voorbeeld hiervan vond vorig jaar plaats toen Mitch Henriquez in een nekklem werd gehouden tijdens zijn arrestaties. Hij overleed vervolgens aan zuurstofgebrek.

Een organisatie die zich inzet om politiegeweld in Nederland zichtbaar te maken is www.stoppolitiegeweld.com.

World Contact Day

Een goede korte Nederlandse vertaling voor deze dag kon ik niet verzinnen, mijn poging eindigt met: Maak contact met buitenaardse intelligentie Dag. Deze dag werd voor het eerst gehouden in 1953, de initiatiefnemer is de International Flying Saucer Bureau (IFSB). De leden van IFSB zijn er van overtuigd dat mensen door middel van telepathie een boodschap de ruimte in kunnen sturen. Dan moet het wel een identieke boodschap zijn die op hetzelfde moment door veel mensen telepathisch verstuurd wordt.

 

Deel dit bericht

2 gedachten over “15 maart – Nationale Hoerendag | Wereld Consumentenrecht Dag | |Internationale Dag Tegen Politiegeweld | World Contact Day

 1. “ Er zijn meer “dagen van” voor sekswerkers dan alleen Hoerendag:

  15 februari – Dag van de Betaalde Liefde

  3 maart – Internationale Dag van de Rechten van Sexwerkers

  2 juni – Internationale Dag van de Sekswerkers

  17 december – Internationale Dag tegen geweld tegen Sekswerkers”

  Waarom is moederdag daar niet bij inbegrepen?

 2. Dat er meer “dagen van” zijn dan alleen Hoerendag dat klopt. Alle dagen krijgen aandacht in de blog. Inclusief Moederdag. En zoals de naam al zegt is Moederdag een dag waarop kinderen iets speciaals doen voor hun moeder. Dat vrouwen die moeder zijn (en al dan niet getrouwd zijn) zich misschien een hoer voelen staat daar los van. Of de moeder in kwestie is van professie een sekswerker. Toch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.