afbeelding versterkt rozenmaandag

15 februari – Rozenmaandag | Anti-Valentijnsweek | Bewust Vrijgezel Dag | Dag van de Betaalde Liefde | Wereldkinderkankerdag | Internationale Angelman Dag | Wereld Nijlpaard Dag

Rozenmaandag

Rozenmaandag (Engels: Rose Monday) heeft een plaatsje op de “dagen van” kalender van dagenvanhetjaar gekregen vanwege mijzelf toegeëigende schrijvelijke vrijheid. Rozenmaandag staat ook bekend onder de naam Vastenmaandag. Het is een christelijke viering die jaarlijks op de maandag voor Aswoensdag valt, het begin van de vastentijd. Mijn Rozenmaandag is een directe vertaling van Rosenmontag. Wat daar het hoogtepunt van hun Karneval (carnaval) is en altijd op de Vastenmaandag (Rozenmaandag) valt. De naam voor Rosenmontag is een samentrekking van het Duitse dialectwoord roose dat dartelen betekent en Montag dat maandag betekent. Maar er zijn meerdere verklaringen voor de herkomst van de naam Rosenmontag.

Anti-Valentijnsweek

Is je hart gebroken op Valentijnsdag omdat je lief zich met carnaval niet kon beheersen? Of dat je gisteren erachter kwam dat je partner voor zijn/haar seksuele pleziertjes niet bij jou maar liever naar iemand gaat die zich daarvoor laat betalen? Dan is de Anti-Valentijnsweek de week voor jou. We beginnen vandaag met Slap Day. Slap Day is niet een dag om fysiek gewelddadig te worden, het gaat over het laten klappen van je relatie. Om al je frustraties en boosheid kwijt te raken is Kick Day (16-02) de ideale dag. Tip: gebruik hiervoor een boksbal. Op parfumdag (Perfume Day 17-02) geef jij je allerbeste vriend/vriendin een flesje parfum cadeau omdat ze er altijd voor je is. Flirting Day (18-02) behoeft geen verdere uitleg naar ik mag aannemen.

Confession Day (19-02) gaat meer over toegeven dan biechten. Aan jezelf toegeven dat je verliefd bent is soms net zo moeilijk als het vertellen. Als je iemand verschrikkelijk mist dan laat je dat op Missing Day (20-02) weten. Last but not least: de final Breakup Day (21-02). Het kan zijn dat vandaag plotsklaps een hoop relaties worden verbroken wat natuurlijk een hoop verdriet veroorzaakt. Maar je kan ook het positieve er uit halen en beseffen dat Breakup Day de eerste dag is dat iedereen mag weten dat je weer single bent en klaar bent om de echte ware liefde van je leven te ontmoeten. Tis wel handig dat je dan eerst je status op social media verandert in single.

Bewust Vrijgezel Dag

Als antwoord op de o zo commerciële Valentijnsdag waarop stelletjes (door de commercie verplicht) laten zien dat ze van elkaar houden is de dag na Valentijnsdag de Singles Awareness Day (SAD) in het leven geroepen. Dé dag waarop de vrijgezel laat zien dat gelukkig zijn of zich gelukkig voelen niet per definitie afhangt van het hebben van een relatie. Want laten eerlijk zijn, hoeveel mensen zitten niet “gevangen” in een relatie waarin ze totaal niet gelukkig zijn? Als je heel graag een relatie wilt en het loopt keer op keer mis dan is vrijgezel zijn natuurlijk niet altijd even leuk maar….het vrijgezellen leven biedt ook kleine en grote voordelen.

Hieronder staan een aantal voordelen van vrijgezel zijn:

  • je hebt geen enkele verplichting om iemand per se te plezieren
  • je kunt doen, laten en eten wat je wilt
  • je hebt niet te maken met verplichte schoonfamilie bezoekjes of verplichte vriendschappen
  • geen compromissen sluiten over bijvoorbeeld vakantiebestemming en met wie
  • je kunt helemaal jezelf zijn, geen partner die kritiek heeft
  • de controle over de afstandsbediening
  • geen last van een snurkende partner

Onderstaande dagen staan ook op de kalender voor vandaag:

Deel dit bericht