15 februari – Dag van de Betaalde Liefde | Wereld Kinderkanker Dag | Singles Awareness Day

Dag van de Betaalde Liefde

Op Dag van de Betaalde Liefde vieren sekswerkers hun rechten en laten zij zien dat sekswerk een vak is om trots op te zijn. Dit jaar trekken sekswerkers met een bus door Nederland om op diverse plaatsen een Sekswerk Pop-Up Festival neer te zetten. Het Sekswerk Pop-Up Festival doet Den Haag, Den Bosch, Ede-Wageningen en Amersfoort aan. Op het festivalprogramma staan onder andere “Ask a Sex Worker”, “A Red Umbrella Medley” en “Safer Sex 1.0.1.”

Wij zijn PROUD

Op 15 februari 2015 werd PROUD opgericht, dé vereniging die als doel heeft de belangen te behartigen van iedereen die werkzaam is (of geweest) in de erotische dienstverlening zonder onderscheid te maken tussen man of vrouw, oud of jong, seksuele oriëntatie, legale status, gezondheid nationaliteit of werkvorm.

Wereld Kinderkanker Dag

Sinds 2002 staan we op 15 februari jaarlijks stil bij alle kinderen met kanker. De initiator voor deze dag is Childhood Cancer International, zij willen met deze dag het bewustzijn over kanker bij kinderen verhogen en kinderen met kanker, overlevenden en hun families ondersteuning bieden.

Wil jij uitdragen dat jij begaan bent met kinderen met kanker? Draag dan vandaag het polsbandje Kanjers met LEF en laat dat zien op social media. Gebruik hiervoor de hashtag #KanjersMetLEF. Het polsbandje Kanjers met LEF kun je bestellen bij de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker. Internationaal gebruik je de hashtag #actnow4kidswithcancer.

Singles Awareness Day

Als antwoord op de o zo commerciële Valentijnsdag waarop stelletjes (door de commercie verplicht) laten zien dat ze van elkaar houden is de dag na Valentijnsdag de Singles Awareness Day in het leven geroepen. Dé dag waarop de singles laten zien dat gelukkig zijn of zich gelukkig voelen niet per definitie afhangt van het hebben van een relatie. Want laten eerlijk zijn, hoeveel zitten niet “gevangen” in een relatie waarin ze totaal niet gelukkig zijn?

Sommige singles gebruiken het acroniem SAD (Singles Awareness Day) om hun gemoedstoestand te duiden op 14 februari. Om niet te zwelgen in al dan wel of niet een bak vol zelfmedelijden werd door een aantal positivo’s 15 februari uitgekozen om te vieren dat je single en gelukkig bent.

Gelukkig Single!

Als je heel graag een relatie wilt en het loopt keer op keer mis dan is single zijn natuurlijk niet altijd even leuk maar….het singleleven biedt ook kleine en grote voordelen. Hieronder vind je er een paar.

  • je hebt geen enkele verplichting om iemand per se te plezieren
  • je kunt doen, laten en eten wat je wilt
  • je hebt niet te maken met verplichte schoonfamilie bezoekjes of verplichte vriendschappen
  • geen compromissen sluiten over bijvoorbeeld vakantiebestemming en met wie
  • je kunt helemaal jezelf zijn, geen partner die kritiek heeft
  • de controle over de afstandsbediening
  • geen last van een snurkende partner

Je bent niet per definitie zielig als je single bent! Je kunt ook heel happy zijn dat je (eindelijk) single bent. 🙂

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.