15 februari – Dag van de Betaalde Liefde | Wereld Kinderkanker Dag | Bewust Vrijgezel Dag | Chinese Nieuwjaar

Dag van de Betaalde Liefde

Op Dag van de Betaalde Liefde vieren sekswerkers de rechten die ze wel hebben en laten zij zien dat sekswerk werk is om trots op te zijn. Om Dag van de Betaalde Liefde te vieren zullen PROUDleden verschillende plaatsen in het land bezoeken. Het sekswerk Pop-Up Festival strijkt dit jaar neer in Utrecht, Arnhem, Eindhoven en Hilversum. Op het festival kun je onder andere terecht met al je prangende vragen over het hoe, wat en waarom sekswerker. Oh ja, je kunt de dames en heren sekswerkers herkennen aan de rode paraplu’s.

Wij zijn PROUD 

Op 15 februari 2015 werd PROUD opgericht, dé vereniging die als doel heeft de belangen te behartigen van iedereen die werkzaam is (of geweest) in de erotische dienstverlening zonder onderscheid te maken tussen man of vrouw, oud of jong, seksuele oriëntatie, legale status, gezondheid nationaliteit of werkvorm.

Wereld Kinderkanker Dag 

Sinds 2002 staan we op 15 februari jaarlijks stil bij alle kinderen en jongvolwassenen met kanker. De initiator voor deze dag is Childhood Cancer International, zij willen met deze werelddag het bewustzijn over kanker bij kinderen verhogen en kinderen met kanker, overlevenden en hun families ondersteuning bieden. De campagne van dit jaar richt haar pijlen op de ongelijke kansen op een passende behandeling, medicijnen en gespecialiseerde zorg. De overlevingskansen worden daardoor geografisch bepaald. Deze onrechtvaardigheden stelt de ICCD-campagne “Advance Cures and Transform Care” aan de kaak.

Wil jij uitdragen dat jij begaan bent met kinderen met kanker? Draag dan vandaag het polsbandje Kanjers met LEF en laat dat zien op sociale media. Gebruik hiervoor de hashtag #KanjersMetLEF. Het polsbandje Kanjers met LEF kun je bestellen bij de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker. Internationaal gebruik je de hashtags #NoMoreBut, #AdvanceCures4cancerkids, #TransformCare4cancerkids, #InstillHope4cancerkids.

Vier de ik ben Bewust Vrijgezel Dag

Als antwoord op de o zo commerciële Valentijnsdag waarop stelletjes (door de commercie verplicht) laten zien dat ze van elkaar houden is de dag na Valentijnsdag de Singles Awareness Day (SAD) in het leven geroepen. Dé dag waarop de singles laten zien dat gelukkig zijn of zich gelukkig voelen niet per definitie afhangt van het hebben van een relatie. Want laten eerlijk zijn, hoeveel zitten niet “gevangen” in een relatie waarin ze totaal niet gelukkig zijn?

Het Chinese jaar 4715 begint op 16 februari

Officieel begint het Chinese jaar 4715 op 16 februari maar vanwege het tijdsverschil (6 uur eerder) begint in Nederland het Chinese Nieuwjaar dus op donderdagavond. Er worden op diverse plaatsen activiteiten georganiseerd, in Amsterdam bijvoorbeeld begint om 18.15 de Drakenparade en om 20.00 het vuurwerk.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.