14 maart – Wereld Pi-dag | Internationale Dag voor de Rivier | Steak en BJ-dag | Witte Dag

Wat een week deze week! Qua “dagen van” valt het nog wel mee (alhoewel toch nog vier) maar de “week van” spant de kroon! Maar liefst vijf “ weken van” in Nederland en in België hebben ze er ook nog twee.

Nederland België
Brain Awareness Week Week van de Diëtist
De Week van het Geld 2016 Week van de Verpleegkundigen en Vroedvrouwen
Week van de Lentekriebels
Week van de Mondhygiënist
Nationale Week van Zorg en Welzijn

Dat wordt deze week vechten om de aandacht die al deze “weken van” stuk voor stuk verdienen!

Wereld Pi-dag

Als eerbetoon aan Albert Einstein, een Duits-Zwitsers-Amerikaanse theoretisch natuurkundige en het brein achter de twee relativiteitstheorieën, vieren we op zijn geboortedag Wereld Pi-dag.

Wil je weten hoeveel pi is en waar het voor gebruikt kan worden? Klik hier.

Internationale Actiedag voor de Rivier (en tegen Dammen)

Als je beseft hoe belangrijk rivieren zowel ecologisch als economisch zijn dan snap je ook waarom er überhaupt een Internationale Actiedag voor de Rivier ( en tegen Dammen) is. Als je mij op de vrouw afvraagt om een paar punten op te noemen waarom rivieren belangrijk zijn dan schiet dit me te binnen:

  • Afvoersysteem van het overtollig water
  • Irrigatie
  • Koelen van generatoren in elektriciteitscentrales en van machines in fabrieken.
  • Opwekken van waterkracht als energiebron
  • Vormt een landschap ( voorbeeld: heuvellandschap van Zuid-Limburg )
  • Toerisme
  • Transport ( via boten )

Waarom tegen (stuw)dammen?

De voordelen wegen niet op tegen de nadelen. En als er al voordelen zijn dan profiteren daar alleen de welvarende mensen in de stad van, zeker niet de arme mensen op het platteland. Juist de groep arme plattelandsbewoners zijn het slachtoffer van de (stuw)dammen. De dammen brengen veel schade aan het ecosysteem toe; vissoorten die uitsterven, vogels die verdwijnen, bossen die worden omgekapt, vruchtbare (landbouw)grond die vernietigd wordt.

Steak en BJ-dag (USA)

Als je als man zijnde Valentijnsdag hebt afgedaan als een door de commercie in het leven geroepen dag waar aan je weigert mee te doen dan loop je vandaag wat mis, tenminste als we de officiële “steak and blowjob day” website mogen geloven. Hoe vier je Steak en BJ-dag? De titel van de dag geeft het al aan; niet met een wenskaart, snoep, rozen, bonbons of teddybeertje. Er zijn twee dingen die mannen wel willen: een dikke,vettige, sappige steak en een blowjob.

Volgens wel ingelichte bronnen is deze “feestdag” in Nederland nog niet echt populair. Wellicht kan Maxim Hartman daar iets aan doen?

Witte Dag (in het Japans ホワイトデー)

In Japan, Zuid-Korea, Taiwan, en China wordt Valentijnsdag iets anders gevierd dan bij ons, uitzonderingen daar gelaten. 😉 De vrouwen geven op Valentijnsdag chocolade aan mannen als een uiting van liefde, uit hoffelijkheid, of als sociale verplichting. Bij geliefden zit er vaak nog iets extra bij de chocolade, bij de rest blijft het bij een doosje chocola.

Op Witte Dag ( howaitodē ) geeft de man die chocolade heeft gekregen de vrouw een geschenk terug. Van oudsher zijn koekjes, sieraden, witte chocolade, witte lingerie en marshmallows de populairste geschenken.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.