14 maart – Boomfeestdag | Biddag en Dankdag voor Gewas en Arbeid | Wereld Pi-dag | Internationale Dag voor de Rivieren | Steak en BlowJob-dag | Witte Dag

Nationale Boomfeestdag

Ieder jaar is een andere gemeente gastheer van de nationale viering en voor deze 62ste viering is de gemeente Oldambt (provincie Groningen) gekozen. Normaal gesproken valt Boomfeestdag ieder jaar op de derde woensdag van maart maar door de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart is Boomfeestdag verplaatst naar vandaag. Een vervelende bijkomstigheid is dat juist op Boomfeestdag de leerkrachten van de basisscholen in de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland gaan staken.

“Operatie Boomfeestdag; maak ’t buiten beter!”

Koninklijke Hoogheid prinses Irene plant vandaag samen met 400 kinderen meer dan 1.000 bomen in dorpsbos De Hoogte van Staatsbosbeheer en plant de laatste boom van de Bomencirkel in het unieke nieuwe woon-en recreatiegebied van de gemeente, Blauwestad. Haar zus Beatrix plant op datzelfde moment in Utrecht ook een boom.

Biddag en Dankdag voor Gewas en Arbeid

Vandaag vieren de protestanten onder ons Biddag en Dankdag voor Gewas en Arbeid en op 2 november of de zondag daaropvolgend Dankdag voor Gewas en Arbeid. Tijdens de Dankdag wordt God gedankt voor al het goede dat tot stand is gebracht. De oprichting van deze dag stamt uit 1578, toen er landelijk werd bepaald dat er in tijden van oorlog en rampen massaal gebeden en gedankt moest worden.

Wereld Pi-dag

Pi is een getal met eindeloos veel cijfers achter de komma, met de eerste 30 decimalen is het: 3,141592653589793238462643383279. Pi wordt afgerond op 3,14. En daarom wordt World Pi Day wereldwijd op 14 maart (3/14) gevierd. Waar heb je in hemelsnaam Pi voor nodig? Stel voor, je hebt een rond grasveld en je wilt voor de gein de omtrek berekenen, dan kan je niet zonder het getal Pi. Hoe ziet de berekening er uit?  Je meet de diameter van het ronde object en dat vermenigvuldig je met 3,14. Et voilà de omtrek is bekend!

Internationale Actiedag voor de Rivieren

Sinds 1997 wordt er jaarlijks op 14 maart een actiedag georganiseerd voor rivieren en tégen dammen. De officiële naam voor de actiedag is nu: “International Day of Action for Rivers”, vroeger was de naam wat langer: “International Day against Dams, for Rivers, Water, and Life”.

Een dag tegen dammen? Zijn die zo slecht dan? Niet allemaal maar de organisatie protesteert vooral tegen de hele grote waterbouwprojecten die onder meer tientallen miljoenen mensen onthemen.

Steak en BlowJob-dag (USA)

Volgens steakandbj.org is het niet meer dan normaal dat er voor mannen ook een feestdag is die specifiek op hun is gericht. Zoals Valentijnsdag, volgens deze site, specifiek voor vrouwen is. Hoe vier je Steak en BJ-dag? De titel van de dag geeft het al aan; niet met een wenskaart, snoep, rozen, bonbons of een teddybeer. Volgens steakandbj.org zijn er twee dingen die mannen wel willen: een dikke,vettige, sappige steak en een blowjob.

Witte Dag (ホワイトデー)

In Japan, Zuid-Korea, Taiwan, en China wordt Valentijnsdag iets anders gevierd dan bij ons, uitzonderingen daar gelaten. Vrouwen geven op Valentijnsdag chocolade aan een man als een uiting van liefde, uit hoffelijkheid of als sociale verplichting. Bij geliefden zit er vaak nog iets extra bij het doosje chocola. Op Witte Dag (howaitodē) geeft de man die chocolade heeft gekregen de vrouw een geschenk terug. Van oudsher zijn koekjes, sieraden, witte chocolade, witte lingerie en marshmallows de populairste geschenken.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.