12 november – intocht Sinterklaas | De Nacht van de Popmuziek | Nationale Kunstdagen | Wereld Longontsteking Dag

Intocht Sinterklaas Maassluis

Ik heb er geen woorden voor….bezoekers moeten vanwege veiligheidsmaatregelen langs beveiligers en door detectiepoortjes, ongeacht de leeftijd, voor de intocht van Sinterklaas. Een kinderfeest die wordt beveiligd als een risico voetbalwedstrijd met de ME in de start blokken, zelfs een noodverordering in Maassluis. Ik vraag me af of de fanatieke voor- en tegenstanders er wel bij stilstaan dat zíj de herinnering van alle gelovige kindertjes voorgoed verpesten? Zij zullen zich later alleen maar herinneren dat volwassenen elkaar verrot schelden (en met elkaar op de vuist gaan?) bij de intocht van Sinterklaas. Schaam je!

De Nacht van de Popmuziek

Voor de elfde keer wordt dit ruim drie uur durende bijzonder muziekprogramma uitgezonden op NPO 3. Wat krijg je te zien en te horen? Nog nooit vertoond archiefmateriaal, live registraties ingeleid door Matthijs van Nieuwkerk, Leo Blokhuis en verzamelaar Fenno Werkman. De dit jaar overleden David Bowie, Toots Thielemans en Prince krijgen een speciaal plaatsje tijdens de Nacht van de Popmuziek. De afgelopen maandag overleden Leonard Cohen zal denk ik ook aan dit lijstje worden toegevoegd. Via Twitter (#nvdp) kun je als kijker een nummer aanvragen of reageren op de uitzending. De Nacht begint om 22.00!

Nationale Kunstdagen 12 en 13 november

Vandaag en morgen staat Rotterdam Ahoy in het teken van de Nationale Kunstdagen. Meer dan 2.000 kunstwerken van meer dan 200 kunstenaars worden geëxposeerd en te koop aangeboden. Bijna elke kunstvorm is vertegenwoordigd: schilderijen, keramiek, tekeningen, fotografie, bronzen beelden, houten objecten, sieraden, textielkunst en nog veel meer disciplines worden geëxposeerd en te koop aangeboden door de makers van de kunstwerken zelf.

Wereld Longontsteking Dag

In 2009 sloegen diverse organisaties die kinderbelangen behartigen, zoals Global Coalition against Child Pneumonia, de handen ineen. Het resultaat: World Pneumonia Day. Besloten werd om deze dag jaarlijks op 12 november te houden. Het doel van de dag:

  • bewustmaking over de gevaren van longontsteking
  • bevorderen maatregelen ter voorkoming en behandeling van longontsteking
  • actie voeren in de strijd tegen longontsteking

Serious Request 2016

Het geld dat Serious Request 2016 dit jaar ophaalt in Breda gaat naar de bestrijding van longontsteking bij jonge kinderen. Elk jaar sterven bijna één miljoen jonge kinderen (< 5) onnodig aan een longontsteking.
Kinderen die simpel te redden waren met een vaccin dat longontsteking voorkomt, helaas is dit vaccin voor veel ontwikkelingslanden te duur.

3FM en het Rode Kruis willen met het opgehaalde geld de overlevingskans van jonge kinderen in ontwikkelingslanden zoals Haïti, Ethiopië en Soedan vergroten, zodat ook zij een kans krijgen om op te groeien.

Wat doet het Rode Kruis?

Met een aantal doeltreffende oplossingen kan het Rode Kruis longontsteking voorkomen en behandelen:

  • het Rode Kruis ondersteunt vaccinatiecampagnes,
  • ouders en gezondheidsmedewerkers onderwijzen hoe longontsteking voorkomen kan worden en hoe ze de ziekte kunnen herkennen en behandelen.
  • ouders informeren over het belang van goede (borst)voeding, hygiëne en een rookvrij huis

Vorig jaar werd € 8.466.249 opgehaald om jongeren in oorlogs- en conflictgebieden een toekomst te geven.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.