12 januari – FIFA Ballon D’OR 2015 voor mannen en vrouwen

Vandaag is een hele belangrijke dag voor alle voetballers, keepers, coaches, teams, en natuurlijk alle voetbalfans, want dit is de dag waarop bekend wordt wie er met de hoofdprijzen vandoor gaan.
Want tijdens het gala wordt niet alleen de beste mannelijke voetballer van de wereld 2014 bekend gemaakt maar ook de beste coach, beste keeper, vier beste verdedigers, drie beste middenvelders, drie beste aanvallers en het mooiste doelpunt. Daarnaast worden ook de Fair Play Award, Puskás Award en Presential Award uitgereikt door FIFA president Sepp Blatter.
Ook bij de vrouwen wordt gestreden om de titel van beste vrouwelijke voetballer van de wereld 2014.

Één prijs heeft een Nederlander al binnen namelijk Arjen Robben, hij is gekozen in het beste elftal van het jaar 2014. Tenminste dat vonden de voetbalfans van over de hele wereld.
De tweede Nederlander die nog kans maakt op een prijs is Robin van Persie; de prijs voor het mooiste doelpunt uit 2014.

Ik durf te wedden dat volgend jaar minimaal één speelster van het Nederlandse vrouwenelftal genomineerd zal worden voor beste vrouwelijke voetballer van de wereld 2015.
Want voor het eerst in de geschiedenis van het vrouwenvoetbal gaat Nederland naar een WK en daar zullen onze Oranje Leeuwinnen gaan schitteren. We zullen misschien geen wereldkampioen worden maar dit team heeft zoveel kwaliteit en potentie dat hun deelname zeker niet onopmerkzaam zal zijn. Ik ga zeker, vanaf 6 juni,  het WK in Canada volgen want onze Oranje Leeuwinnen verdienen net zoveel steun en aanmoedigingen als de mannen. Waar of niet?

Je kunt dit allemaal volgen via televisie en internet. De uitzending kun je live bekijken op de Eurosport kanalen, Fox Sports en gratis via het YouTube kanaal van FIFATV. Je kunt vanaf 13.30 alles volgen, van de persbijeenkomst vanaf 13:30 totdat de spelers op de rode loper verschijnen ( 17.00 – 18.15 ). De uitreiking en show zijn rechtstreeks op televisie te volgen, aanvang 18.30.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.