11 maart – Week van de Hoogbegaafdheid | Werelddag van de Islamitische Cultuur, Vrede, Dialoog en Film | Wereld Loodgietersdag | Internationale Heuptasjes Dag | Internationale Narcolepsie Dag

Week van de Hoogbegaafdheid

Vooroordelen en misvattingen over hoogbegaafdheid wegnemen door kennis te verspreiden en activiteiten te organiseren, dat willen de initiatiefnemers bereiken met Week van de Hoogbegaafdheid. Het ultieme doel is om in iedere gemeente in Nederland en Vlaanderen een activiteit met hoogbegaafdheid in de hoofdrol te hebben. Zover is het nog niet maar er wordt al ontzettend veel georganiseerd, klik hier voor een overzicht.

Werelddag van de Islamitische Cultuur, Vrede, Dialoog en Film

De Werelddag van de Islamitische Cultuur, Vrede, Dialoog en Film werd in 2010 door de schrijver/producer Javed Mohammed in het leven geroepen. Hij hoopt met deze dag meer inzicht te geven in de diversiteit van de islamitische cultuur, in het initiëren van een dialoog met mensen van andere godsdiensten, dat hopelijk resulteert in een meer rechtvaardige en vreedzame wereld met meer onderling begrip.

Wereld Loodgietersdag 

De Wereld Loodgieterdag bestaat sinds 2010 en is in het leven geroepen door de World Plumbing Council (WPC) om het grote publiek meer inzicht te geven in welke cruciale rol de loodgieter speelt bij de volksgezondheid, milieu en veiligheid.

De loodgieter komt ook in actie na natuurrampen zoals zware aardbevingen of overstromingen, hij of zij zorgt er voor dat zo snel mogelijk weer goede sanitaire voorzieningen aanwezig zijn in de getroffen gebieden. Zonder hun werk zou het aantal slachtoffers hoger zijn, want als er geen goede sanitaire voorzieningen zijn wordt de kans op uitbreken van epidemieën groot. Met alle gevolgen van dien.

We mogen best wel eens één keer per jaar stilstaan bij het werk dat de loodgieter verricht. Dus heb je vandaag een loodgieter nodig geef de man of vrouw eens een kleine blijk van waardering, zij doen meer dan alleen maar het ontstoppen van je riolering!

Internationale Heuptasjes Dag

Had je vast niet gedacht hé dat het nog hip zou zijn om een heuptasje (fanny pack) te dragen en dat er zelfs een internationale dag aan zou worden gewijd? Er bestaan zelfs “heuptasjeshipsters”, dat is een uniek soort die het heuptasje losjes om de nek draagt (zie foto). Haal je heuptasje van de zolder en wordt net zoals ik voor één dag een “heuptasjehipster”.

Internationale Narcolepsie Dag

Suddenly Sleepy Saturday, zo wordt de Internationale Narcolepsie Dag ook genoemd, valt altijd op de tweede zaterdag in maart. Waarom dan? Omdat iedere tweede zondag in maart in sommige staten van de V.S. de zomertijd begint. Wat is het doel? Als de klok een uur vooruit (of achteruit) wordt gezet kan je slaap-waakcyclus van slag raken. Je kan dan zo moe worden dat je vreselijk suf bent of zomaar in slaap valt, precies zoals met narcolepsie dat gaat. Met Suddenly Sleepy Saturday wil men meer bekendheid geven aan de slaap-waakstoornis narcolepsie.
 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.