11 januari – Dankjewel dag | Sketch-noting Dag | Leer je naam in morse code dag | Dag van Gelijkheid op het Werk

Internationale Dankjewel dag

Dankjewel! Bij het zeggen van dankjewel laat je merken dat je iets of iemand waardeert. Eén klein woordje met zoveel impact maar o zo moeilijk om te zeggen voor mensen. Geldt niet voor iedereen hoor maar degene die moeite hebben om dankjewel te zeggen die snappen wel dat ik hun bedoel. Misschien heb je er echt oprecht gewoon moeite mee om je waardering voor iemand uit te spreken of je bent zo’n figuur die alles maar als vanzelfsprekend ziet en beschouwd. En helaas, die lopen er genoeg rond in het ikke ikke tijdperk.

Dus lieve mensen, Internationale Dankjewel dag is de dag om een oprecht dankjewel te zeggen tegen iedereen die het verdiend. Zeg eens dankjewel tegen de bakker, de postbode, je partner, je collega en ga zo maar door. Ik maak van de gelegenheid gebruik en zeg een oprecht dankjewel tegen alle lezers en nieuwsbriefabonnees van dagenvanhetjaar.nl. Ik ben super blij met jullie! Dankjewel voor jullie interesse.

Wereld Sketch-noting Dag

Wereld Sketch-noting Dag, alweer zo’n dag waarvan ik niet weet waar het over gaat. Met sketch-noting wordt bedoeld het vertellen van verhalen door middel van tekeningen of graphics. Met andere woorden doodlen (visual thinking of visual note taking). Dus als jij het type bent dat tijdens de uitleg van een leraar lekker tekeningen maakt kan ik je vertellen dat het wetenschappelijk is bewezen dat dit je geheugen verbetert. Want wanneer je tekent voeg je informatie onbewust samen en maak je verbanden. Je codeert als het ware je eigen geheugen op een andere manier.

Leer je naam in morse code dag

Tot 2000 werd binnen de Nederlandse marine en luchtvaart morse nog gebruikt voor radioverbindingen, daarna is men overgestapt naar andere communicatiemethoden zoals satellietverbindingen. Morse wordt nog wel gebruikt binnen de Koninklijke Marine voor lichtmorsencommunicatie. Hoe bestendig zijn die andere communicatiemethoden tegen cyberaanvallen? Hoe bestendig zijn de satellieten tegen antisatellietwapens?

Als alles er uit ligt kun je met morse nog aardig uit de voeten. Daarom kan het geen kwaad om je de morsetaal eigen te maken. Zie het als een stukje lijfsbehoud voor de “ge wit ut oit noit nie” tijd. Benieuwd hoe je naam in morse klinkt? Doe net als ik en gebruik de Morse Code Vertaler.

Internationale Dag van Gelijkheid op het Werk

De Internationale Dag van Gelijkheid op het Werk is een jaarlijks terugkerende dag. Het is een dag om stil te staan bij het belang van gelijkheid op de werkplek. Wij verschillen van elkaar en die diversiteit gaat verder dan alleen maar mannetje vrouwtje en salarisverschillen: het gaat ook over de etnische afkomst, seksuele geaardheid, fysieke mogelijkheden en leeftijden. Deze dag wil proberen je de ogen te openen zodat je de diversiteit in ongelijkheid op de werkvloer gaat zien.

The Cheesegrater

De eerste officiële viering van de Internationale Dag van Gelijkheid op het Werk (2017) werd grootst aangepakt. In het iconische gebouw “The Cheesegrater” in de City of Londen kwamen professionals van over de hele wereld samen om hun steun te betuigen aan het doel van deze dag: het bestrijden van ongelijkheid op de werkplek door een nieuw soort leiderschap en culturele ontwikkeling. Deel op sociale media wat jij doet voor meer Gelijkheid op het Werk, gebruik hashtag #ParityAtWork.

Deel dit bericht