10 november – Dag van de Mantelzorg | Dag van het Sportonderzoek | Dag van de Franse taal | Nationale Administrateursdag | Waterbouwdag | Wereld Wetenschapsdag voor Vrede en Ontwikkeling | Europese Kwaliteitsweek

Dag van de Mantelzorg

Op de Dag van de Mantelzorg wordt extra aandacht gegeven aan iedereen die zorgt voor iemand die langdurig ziek of hulpbehoevend. En extra aandacht verdienen de twee miljoen hoofdzakelijk vrouwen en ouderen mantelzorgers want door het veranderende overheidsbeleid komen er steeds meer taken bij de hen te liggen. Van de groep die gemiddeld 28 uur per week aan mantelzorg besteedt vindt één op de zeven mantelzorgers dit zelfs zwaar of overbelastend. Om de mantelzorgers te bedanken voor wat zij doen organiseren veel gemeenten en organisaties activiteiten, klik hier voor het overzicht.

Mantelzorg doe je samen! is het thema van de Dag van de Mantelzorg 2016. De focus ligt hierbij op de ondersteuning voor mantelzorgers. Als je in je naaste omgeving iemand kent die mantelzorger is vraag dan eens of je hem of haar ergens mee kan helpen.

Dag van het Sportonderzoek

De Dag van het sportonderzoek (DSO) is een landelijk congresdag voor en door sportonderzoekers, beleidsadviseurs en andere sportprofessionals. Op deze dag kun je presentaties en symposia / workshops volgen gestoeld op het overkoepelend thema “Make it count”. Natuurlijk ook een uitstekende gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Dag van de Franse taal

Bonjour mes amis, aujourd’hui est la “Journée de la langue française”. Om Frans als examenvak op scholen te promoten wordt op de Dag van de Franse Taal op meer dan 400 scholen diverse activiteiten georganiseerd. Zoals bijvoorbeeld filmvoorstellingen, vakoverstijgende projecten over Frankrijk, workshops rond typisch Franse onderwerpen, lezingen of excursies naar bedrijven en organisaties.

Nationale Administrateursdag

Ook de Nationale Administrateursdag is een congresdag voor, je raadt het al, de administrateurs onder ons. Na deze dag zijn de administrateurs weer geheel op de hoogte van de laatste ontwikkeling op hun vakgebied.

Waterbouwdag

De Waterbouwdag is elk jaar weer dé bijeenkomst voor de Nederlandse en Vlaamse waterbouwbedrijven. Het thema van de Waterbouwdag 2016 is “Hoog of Droog”, daarmee wordt de volgende keuze voorgelegd: kies je bij landaanwinning voor een grondophoging of voor het maken van een polder en waarop baseer je de keuze. Vandaag is ook de uitreiking van de Waterbouwprijs.

Waterbouwbedrijven houden zich bezig met landwinning, baggerwerk, hoogwaterbescherming, constructieve waterbouw, havenontwikkeling en gebiedsinrichting.

Wereld Wetenschapsdag voor Vrede en Ontwikkeling

Deze dag laat zien waarom wetenschap relevant is in het dagelijkse leven van de mensen en is ook bedoeld om het publiek bewust te maken van het belang van de wetenschap alsmede om de kloof tussen wetenschap en samenleving te verkleinen.

Het thema van dit jaar is: “Celebrating Science Centres and Science Museums”. Wetenschapscentra en wetenschapsmusea hebben de mogelijkheid om kinderen nieuwsgierig te maken naar een carrière in de wetenschap. Daar gaat het thema van dit jaar over.

Europese Kwaliteitsweek

De European Quality Week vindt altijd plaats in de week van de tweede donderdag van de maand november (World Quality Day) en wordt georganiseerd door de Europese Organisatie voor Kwaliteit (EOQ). Deze week is bedoeld om mensen bewust te maken van de voordelen en van het belang van kwaliteit voor het concurrentievermogen van Europa. De slogan van 2016 is: Quality for Results. http://www.eoq.org/eoq_quality_congress_seminars_events/european_quality_week.html

De EOQ reikt jaarlijks de European Quality Leader Award uit. In 2013 won de Nederlander Pieter de Kroon deze prijs. In Nederland wordt tijdens de European Quality Week door de Nederlands Netwerk voor Kwaliteitsmanagement (NNK) de Onderzoeksprijs Kwaliteitsmanagement 2016 op 11 november uitgereikt.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.