afbeelding versterkt wereld homeopathie dag

10 april – Wereld Homeopathie Dag | NN Marathon Rotterdam | Palmzondag | Internationale Broers-en Zussendag | Goede Week | Week van de Homeopathie | Brugs Bierfestival (BE)

Wereld Homeopathie Dag

Ter nagedachtenis aan de Duitse arts Dr. Christian Friedrich Samuel Hahnemann (1755-1843) is zijn geboortedag omgedoopt tot Wereld Homeopathie Dag. En zijn geboortedag is tevens de eerste dag van de Week van de Homeopathie. Op Wereld Homeopathie Dag wordt stil gestaan bij homeopathie en haar bijdragen aan de geneeskunde. Wie is Dr. Hahnemann? Dr. Hahnemann wordt beschouwd als de grondlegger van de klassieke homeopathie. Hij was een bekende natuurkundige, taalkundige en academicus. Hij ontdekte dat de toepassing van homeopathie een ziekte kon genezen. Ook is hij de bedenker van het woord homeopathie. Niet iedereen gelooft in de kracht van homeopathie, volgens sceptici is homeopathie niets meer dan kwakzalverij en bovendien pseudowetenschappelijk.

Wat is homeopathie?

Homeopathie is een pseudowetenschappelijk alternatief voor de klassieke of normale geneeskunde (allopathie). Gebaseerd op het aloude principe dat je het gelijksoortige door het gelijksoortige genezen kan worden. De Griekse arts en natuurfilosoof Empedokles, die leefde in de vijfde eeuw voor Christus, was al bekend met dit idee. Net zoals de grondlegger van de hedendaagse geneeskunde, Hippocrates (460-359 voor Christus). Die kwam op de proppen met het gelijksoortigheidsprincipe: similia similibus curentur (het gelijke met het gelijkende genezen). Ook de Duitse arts Samuel Hahnemann was aanhanger van de leer similia similibus curentur. Alle homeopaten zijn van mening dat een stof die bij gezonde mensen symptomen van een ziekte veroorzaken, dat diezelfde stof kan helpen bij het genezen van soortgelijke symptomen bij zieke mensen.

Homeopathie en MS

Bijna 18 jaar lang lijd ik aan MS, en één van de problemen die ik in het begin ervoer was dat ik elke maand minimaal 1 keer blaasontsteking kreeg. Behoorlijk erg, soms zo erg dat ik niet meer kon lopen van de pijn. Nu weet ik niet meer precies wie mij op het spoor bracht maar dankzij een tip ben ik dagelijks Cranberry Extra Forte capsules gaan slikken. Wat was ik blij dat het bij mij een goed resultaat had. Sinds die tijd heb ik geen blaasontsteking meer gehad.

Homeopathie en de overgang

Zoals elke vrouw en man kom je op een bepaalde leeftijd in aanraking met de overgang. Wat had ik last van zweetaanvallen, en dan vooral ’s nachts. Het kwam regelmatig voor dat ik midden in de nacht badend in het zweet wakker werd. Zo erg dat ik onder de douche kon, een schone pyjama kon aantrekken en een ander hoeslaken op het bed kon leggen. Ten einde raad legde ik een badlaken in bed, dat scheelde tenminste weer ’s nachts een schoon hoeslaken op het bed leggen.

Op een gegeven moment had ik nieuwe Cranberry Extra Forte capsules nodig dus bracht ik een bezoek aan een natuurlijke gezondheidsproducten winkel binnen. Daar raakte ik aan de praat met een medewerkster en vroeg haar of er iets homeopathisch was tegen de overgang. En dat was er. Zij raadde mij salie thee aan. Dus ik ben dat gaan gebruiken, en weer werd ik van mijn klachten verlost. Er kwam geen farmaceutische gemaakt pilletje aan te pas. Lang leve de natuur!

Wat een diversiteit aan topics weer vandaag. Zit vast iets voor je bij.

Deel dit bericht