afbeelding versterkt komkommerdag

1 juli – Nationale Komkommerdag | Internationale Grapjes Dag | Internationale Reggae Dag | Keti Koti Festival | Nationale Herdenking Slavernijverleden | Dag van de Huis-aan-Huis-Krant | Week van de Huis-aan-Huis-Krant

Nationale Komkommerdag

Om de velen deugden van de komkommer in het zonnetje te zetten riepen jaren geleden Engelse komkommertelers 14 juni uit tot National Cucumber Day. Nederland volgde in 2010 met de Nationale Komkommerdag. Deze werd geïntroduceerd door GroentenFruit Bureau in samenwerking met telersverband K8. Er werd gekozen voor 1 juli met in het achterhoofd dat de zomervakantie voor de scholen voor de deur staat. Met Nationale Komkommerdag wordt een knipoog gegeven naar de start van het zomerreces van de Tweede Kamer. Een periode waarin weinig nieuws te melden is, ergo aanvang “komkommertijd”. Wat is er mooier om kort daarvoor de Nationale Komkommerdag te vieren? Al dan niet met een Gin-Tonic met komkommer in de hand om de aankomede vakantieperiode in te luiden.

De multifunctionele komkommer

Tijdens een hittegolf kan een komkommer voor verfrissing zorgen. Het is namelijk een makkelijk mee te nemen ideale frisse dorstlesser. Ook is het handig als je verbrandt bent want schijfjes komkommer op je verbrande huid werkt heerlijk verkoelend. En wat dacht je van de komkommer als ingrediënt voor zomerse limonades? Wat ook heerlijk is, een smoothie van komkommer en honingmeloen of wat dacht je van een limedrankje met komkommerijs? Hop naar de groenteboer en haal maar een kilo of wat komkommer in huis!

Internationale Grapjes Dag

Hoe deze dag is ontstaan is een beetje schimmig, maar bronnen suggereren dat deze dag in 1994 werd gecreëerd door Wayne Reinagel. Wayne Reinagel is een auteur van fantasieboeken en hij vond dat hij een hulpmiddel nodig had om zijn boeken te promoten. Dus, zoals het verhaal gaat, realiseerde hij zich op een dag dat het jaar bijna voor de helft voorbij was. En, zoals de overlevering gaat, was dat het moment voor hem om Internationale Joke Day in het leven te roepen. Ongeacht de oorsprong en het exacte waarom van International Joke Day, feit blijft dat mensen wel wat meer humor in hun leven kunnen gebruiken. Amen!

Lachen is een goed medicijn

Lachen verlaagt de bloeddruk, zorgt voor een verlaging van stresshormonen zoals cortisol en adrenaline, verhoogt onder andere het immuunsysteem. Dus leun achterover, ontspan en geniet van het kijken naar een paar schattige kattenvideo’s of een paar goede komische films. Vertel moppen, lach om de grappen van iemand anders en kijk grappige video’s. Het resultaat is een verbeterd immuunsysteem, betere houding en algemeen gevoel van ontspanning en welwillendheid. Kortom, lachen verbetert de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Lachen is een goed medicijn, en het beste van alles is dat het gratis is en kan worden gedeeld met degenen van wie je houdt.

Internationale Reggae Dag

International Reggae Day is een dag ter ere van de muziekstijl reggae. Reggae is ontstaan uit verschillende muzieksoorten, waaronder Ska en Rocksteady. De muziek gaat vaak over wat de artiest heeft meegemaakt, en over het leven. De muziekstijl is ontstaan op Jamaica, een eiland in het Caribisch gebied, en het thuisland van vele bekende Reggae zangers waaronder Bob Marley. Dankzij hem werd de reggae-muziek wereldwijd populair.

Sterfdag Bob Marley

Op 11 mei 1981 stierf op 36-jarige leeftijd aan de gevolgen van uitgezaaide kanker de King of Reggae: Bob Marley. Dankzij hem werd de reggae-muziek wereldwijd populair en omdat hij een Rasta was speelde hij een belangrijke rol in de verspreiding van de boodschap en de cultuur van Rastafari. Mijn absolute favoriet is “No woman, no cry”. Vaak wordt gedacht dat het lied gaat over dat een man beter af is zonder een vrouw. Dat klopt niet. Het gaat over de kracht van vrouwen. De correcte schrijfwijze van de titel in het Jamaicaans-Engelse patois is “No, woman, nuh cry”. Het woord “nuh”, wordt korter uitgesproken dan “no” en komt overeen met het Engelstalige “don’t”. De correcte vertaling van “No woman, no cry” in het Jamaicaans-Engels is dus: “Nee, meisje, huil niet”.

Onderstaande topics zijn veranderd of afgelast qua invulling

Deel dit bericht