1 februari – Week van Het Vergeten Kind, 29 januari t/m 4 februari

Vandaag besteed ik aandacht aan Het Vergeten Kind want op 29 januari is de Week van Het Vergeten Kind begonnen.
Stichting Het Vergeten Kind was voorheen de Guusje Nederhorst Foundation. Deze Foundation is opgericht door Dinand Woesthoff ter nagedachtenis aan de veel te vroeg, aan borstkanker, overleden Guusje Nederhorst, zijn vrouw.

Waarom de Guusje Nederhorst Foundation?

Guusje was dol op kinderen en in haar vrije tijd ging de actrice vaak spontaan naar het ziekenhuis om kinderen voor te lezen. Guusje kon slecht tegen onrecht tegen kinderen en haar grootste wens was om alle hulpbehoevende kinderen een thuis te geven en weer te laten lachen en stralen. Door in 2007 de Foundation op te richtten kon haar droom, om kansarme en beschadigde kinderen, te helpen in vervulling gaan. Om deze kinderen te helpen werden Tovertuinen in de opvangcentra geplaatst. Deze binnen en buiten Tovertuinen, geïnspireerd op de boeken Woezel en Pip die door Guusje zijn geschreven, geven de kinderen die in opvangcentra zitten een vrolijke en veilige plek waar zij kunnen spelen, bewegen en ontspannen. Dit bevordert hun fysieke en geestelijk welzijn.

Het Vergeten Kind

In Nederland leven 33.000 kinderen in opvangcentra. Het zijn de vergeten kinderen van 0 – 18 jaar die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten en gevlucht zijn. Zij leven noodgedwongen in sobere opvangcentra met minimale speelmogelijkheden en beperkte traumabegeleiding. Dit is een vreselijk iets en daarom is het maar goed dat Stichting Het Vergeten Kind hier iets aan probeert te veranderen. Het doel van de Stichting is om deze kinderen een normaal leven te laten leiden in een zorgeloze, veilige en vrolijke leefomgeving met een dagbesteding die bij hun past.

Week van het Vergeten Kind

De week is gestart op 29 januari en eindigt met een slotfeest voor 1500 kinderen op 4 februari.
In deze week wordt aandacht gevraagd voor Het Vergeten Kind maar worden ook allerlei activiteiten georganiseerd. Vandaag bijvoorbeeld zal in het Pathé Tuschinski Amsterdam een filmfestival zijn, die om 10.30 begint. Er worden films gedraaid die gemaakt zijn in verschillende opvangcentra samen met de kinderen. Het wordt een echt filmfestival met een jury en bijbehorende rode loper. De presentatie van deze ochtend is in handen van Babette van Veen en Saar Koningsberger. Zoals het er naar uit ziet zal het een bijzondere ochtend worden voor iedereen!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.