afbeelding versterkt giving tuesday

1 december – Giving Tuesday | Wereld Trick Shot Dag | Wereldaidsdag | Week van de Integriteit | Start meteorologische winter

Giving Tuesday

Het mooie initiatief Giving Tuesday wordt sinds 2012 jaarlijks gevierd op de dinsdag na Thanksgiving (in de VS). Initiator van Giving Tuesday is 92nd Street Young Men’s and Young Women’s Hebrew Association (YM-YWHA), in samenwerking met de United Nations Foundation. De YM-YWHA, ook wel 92nd Street Y (92Y) genoemd, is een veelzijdige culturele instelling en gemeenschapscentrum uit New York (VS). Giving Tuesday wordt in samenwerking met de sociale media wereldwijd gepromoot.

Wat is het doel achter Giving Tuesday?

Het doel achter #GivingTuesday was (is) om iets terug te geven aan de samenleving na je volgevreten te hebben op Thanksgiving en je slag te hebben geslagen op Black Friday en/of Cyber Monday. Wat klein begon is uitgegroeid tot een wereldwijde internationale dag van liefdadigheid, een dag waarop veel online winkels en bedrijven een percentage van hun opbrengst doneren aan een goed doel. Een dag waarop mensen worden opgeroepen om een donatie te doen aan het goede doel van hun keuze.

Wat is het mooiste dat je kan doneren?

Een donatie is meer dan alleen maar vanuit je luie stoel een geldbedrag overmaken, weet je wat het mooiste is dat je kunt doneren? TIJD! Doe boodschappen voor die oudere buurtbewoner, ruim de rotzooi van de straat op, ga een dagje helpen in het bejaardentehuis, zo zijn er tal van activiteiten te bedenken die meer waarde hebben dan geld.

Wereld Trick Shot Dag

Wereld Trick Shot Dag wordt sinds 2016 jaarlijks op de eerste dinsdag van december gevierd. Wie denk jij die Wereld Trick Shot Dag heeft bedacht? Misschien raad je het, misschien ook niet. Zal je niet langer in spanning houden. Als je aan de Harlem Globetrotters zat te denken, dan zit je goed. Zij zijn de bedenkers van deze dag. Op Wereld Trick Shot Dag worden de fans uitgedaagd om zelf een geweldige trick shot te bedenken en te fotograferen of op video vast te leggen en te delen op social media. Gebruik hiervoor de hashtag #GlobetrottersTrickShots. De beste inzendingen worden beloond met kaartjes voor de 2020 “Pushing the Limits” World Tour.

Door covid-19 is de wereldtoer voorlopig uitgesteld. Wat maakt het trouwens uit, tis gewoon leuk zo’n uitdaging toch? Ik verwacht heus niet dat je uit een vliegtuig springt en een slamdunk maakt. Maar ben wel benieuwd wat jullie wel in petto hebben. Vol verwachting klopt mijn hart.

Week van de Integriteit

De International Chamber of Commerce Nederland is initiatiefnemer van de Week van de Integriteit. Zij willen met deze week aandacht vragen voor het belang van integriteit, integer gedrag bevorderen en mensen bewust maken van het belang van integriteit in alle lagen van de bevolking en op alle werkvloeren.

Kan je integriteit kopen?

Integriteit kan je niet kopen, het is een karaktereigenschap. Je bent als persoon integer of niet. Wat wil dat zeggen? Dat houdt in dat je eerlijk en oprecht bent, dat je doet wat je zegt, dat emoties die je laat zien oprecht zijn en niet gespeeld. Kortom, je bent betrouwbaar, recht door zee en niet omkoopbaar. Een belangrijke karaktereigenschap voor op de werkvloer en tijdens zakendoen. Maar zeer zeker ook in je persoonlijke leven.

Voor vandaag staat er nog meer op de “dagen van” kalender

Deel dit bericht