8 maart – Landelijke Luizendag | Biddag en Dankdag voor Gewas en Arbeid | Internationale Vrouwendag 2017

Landelijke Luizendag

Joepie het is weer Landelijke Luizendag! Net zoals de vorige edities wordt Luizendag georganiseerd door het Landelijk Steunpunt Hoofdluis in afstemming met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Regio Noord is vorige week maandag (27 februari) weer met school begonnen dus het is mogelijk dat in regio Noord een aantal scholen vorige week woensdag Luizendag hebben gehouden.

Waarom Luizendag?

Na een schoolvakantie van minimaal één week worden de hoofden van alle kinderen gecontroleerd op de aanwezigheid van hoofdluis en/of neten. Dus de eerste dag na iedere schoolvakantie is bij uitstek het moment om te controleren of schoolkinderen hoofdluizen hebben, waarom dan twee dagen later pas Landelijke Luizendag wordt gehouden is mij een raadsel. Hoofdluizen hebben nu alweer twee dagen de kans gehad om vrolijk van hoofd naar hoofd te springen.

Afijn, eergisteren hebben leerlingen een folder met instructies van het Landelijk Steunpunt Hoofdluis gekregen die ze (als het goed is) aan hun ouders hebben gegeven. Nu was het de bedoeling dat alle ouders gisteren thuis de kinderen gingen uitkammen en dat vandaag de kinderen door het luizenteam op school nog een keer worden gecontroleerd. De hamvraag van de dag: is iedereen weer luizenvrij?

Biddag en Dankdag voor Gewas en Arbeid

Vandaag vieren de protestanten onder ons Biddag en Dankdag voor Gewas en Arbeid en op 2 november of de zondag daaropvolgend Dankdag voor Gewas en Arbeid. Tijdens de Dankdag wordt God gedankt voor al het goede dat tot stand is gebracht. De oprichting van deze dag stamt uit 1578, toen er landelijk werd bepaald dat er in tijden van oorlog en rampen massaal gebeden en gedankt moest worden.

Internationale Vrouwendag

Vandaag is de viering van Internationale Vrouwendag, precies een week voor de Tweede Kamer Verkiezingen. In Nederland ligt dit jaar de nadruk op vrouwen die te maken hebben gehad met huiselijk geweld en nu krachtig in het leven staan. Internationale-Vrouwendag steunt voor het eerst een goed doel waarbij meisjes en/of vrouwen een rol spelen, “Become The Best Version Of Yourself” is het goede doel van 2017.

Waar ben jij vandaag?

Wil je weten of er bij jouw in de buurt iets georganiseerd wordt op Internationale Vrouwendag dan raad ik je aan om naar de website internationale-vrouwendag.nl te gaan. Daar staat op alfabetische volgorde vermeld wie, waar en wat organiseert op en rond 8 maart. Staat je stad er niet bij? Mijn advies: ga dan op zoek met Google.

International Women’s Day 2017

De Verenigde Naties hebben dit jaar gekozen voor het thema “Women in the Changing World of Work: Planet 50-50 by 2030”. Het idee achter dit thema is bekijken hoe de 17 doelen op de 2030 Agenda voor duurzame ontwikkeling versneld kunnen worden geïmplementeerd. Het gaat hier in het bijzonder om doel 4 (zorgen voor gelijkwaardig en kwalitatief onderwijs voor iedereen en het bevorderen van levenslange leermogelijkheden voor iedereen) en doel 5 (het realiseren van gendergelijkheid voor en emancipatie van vrouwen en meisjes).

Vrouwen hebben niet alleen gelijke rechten op papier of tijdens verkiezingscampagnes; stem op 15 maart!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.