afbeelding versterkt International Women’s Collaboration Brew Day

8 maart – International Women’s Collaboration Brew Day | Internationale Vrouwendag

International Women’s Collaboration Brew Day

In 2013 is het idee voor de International Women’s Collaboration Brew Day (IWCBD) ontstaan. Het idee voor de internationale brouwdagen kwam van Sophie de Rond, Head Brewer bij Burnt Mill Brewery, Suffolk, VK en lid van Project Venus. En om de dag te houden op Internationale Vrouwendag leek het meest logische. Project Venus is een in het VK gevestigde groep van “brouwsters” (vrouwelijke brouwers), die samen werken aan een eigentijds brouwsel. De leden brouwen op toerbeurt een speciaalbiertje, met een speciaal thema. Het thema van dit jaar heet Unite Celebration! Een thema dat gaat over vieren. Vieren wat ze bereikt hebben in hun branche.

International Women’s Collaboration Brew Day en PBS

Tijdens haar ambtstermijn als voorzitter van de Social Media Committee van de Pink Boots Society werd IWCBD en het biermerk Unite op de Pink Boots Society website door Denise Ratfield gepromoot. De functie van voorzitter had Denis 2 jaar, daarna eindigde deze vrijwilligersfunctie bij Pink Boots Society. Het werd toen tijd voor International Women’s Collaboration Brew Day om op eigen benen te staan. Zelfstandigheid vonden de dames Denise Ratfield en Sophie de Ronde belangrijk.

Uitbreiding van het team

Toen 2018 ten einde liep, werd besloten dat de tijd rijp was om ons team uit te breiden. Ratfield besloot een stap terug te doen, zodoende kwam er ruimte voor een nieuw sprankelend teamlid. Om het internationale aspect van het project te behouden, zocht men ook over de grens naar vers bloed. Na een wereldwijde zoektocht kwam men uit bij de enthousiaste Gaia Freytag. Waarom Gaia? Tijdens haar studie Voedingswetenschappen en Technologie ontwikkelde Gaia een passie voor bier. Naast haar studie volgde ze allerlei cursussen over bier. Na haar afstuderen liep ze een korte stage bij een brouwerij in Noord-Italië, waarna ze de functie van kwaliteitsmanager bij Birrificio del Ducato in Parma (Italië) werd. Daarom dus Gaia!

Internationale Vrouwendag

Is dat nu nou nog steeds echt nodig die Internationale Vrouwendag? Ja, een Internationale Vrouwendag is anno 2022 nog steeds nodig. Ondanks dat er enige vooruitgang is geboekt gaat wereldwijd gezien de verandering voor de meeste vrouwen en meisjes gewoon te langzaam. Laten we eerlijk zijn, geen enkel land kan beweren gendergelijkheid te hebben bereikt. Ook ons (zogenaamde) vooruitstrevend Nederland niet. Verandering gaat niet alleen over grote krantenkoppen, juridische overwinningen en internationale overeenkomsten. De manier waarop we elke dag praten, denken en handelen kan een rimpeleffect opleveren dat iedereen ten goede komt.

Doorbreek de vooroordelen op Internationale Vrouwendag

Stel je een gendergelijke wereld voor, een wereld vrij van vooroordelen, stereotypen en discriminatie. Een wereld die divers, rechtvaardig en inclusief is. Een wereld waar verschil wordt gewaardeerd en gevierd. Samen kunnen we de gelijkheid van vrouwen maken. Samen kunnen we allemaal vooroordelen doorbreken. Vier de prestatie van vrouwen. Creëer bewustwording, vecht tegen vooroordelen. Onderneem actie voor gelijkheid. Nederlands Thema 2022: V/M solidariteit – de kracht voor verandering.

Deel dit bericht