afbeelding versterkt theekransje

8 juli – SPANA Wereld Theekransje | Wereld Onthullingsdag | SCUD dag | Suikermaxdag | Gent Jazz (BE)

SPANA Wereld Theekransje

Voordat we beginnen waarom we vandaag een virtueel theekransje dienen te organiseren ga ik eerst uitleggen wie of wat SPANA is? SPANA is in 1923 opgericht en is een liefdadigheidsinstelling voor alle werkdieren, overal ter wereld. Zij bieden gratis veterinaire zorg aan paarden, ezels, muilezels en kamelen aan. Daarnaast staan trainingen, voorlichtingscampagnes en onderwijsprojecten op het programma. Met als doel de houding en gedrag te veranderen ten opzichte van de werkdieren en tevens het bevorderen van dierenwelzijn. Dus, samenvattend: SPANA verbetert het leven van werkdieren en ondersteunt tegelijkertijd de mensen die afhankelijk zijn van hen.

Waarom een theekransje?

Gewoon omdat SPANA geld nodig heeft om zieke en gewonde werkdieren te helpen. Het zijn de vrienden van SPANA die sinds 2015 de theekransjes organiseren. Vanwege COVID-19 wordt het een virtuele theekransje. Hoe gaat dat in zijn werk? Je nodigt vrienden, familie en collega’s uit voor een online theekransje. Als zij graag virtueel met jou een bakkie thee willen drinken dan kunnen zij zich “inkopen”. Want ja, voor niets gaat de zon op. Afijn, je knutselt online een inzamelingspagina in elkaar en hoppa SPANA krijgt automatisch de donaties.

Wereld Onthullingsdag

Steve Bassett, de oprichter van de Paradigm Research Group (PRG) en enige geregistreerde lobbyist in de VS aangaande buitenaards leven, gelooft heilig dat wereldmachten verhullen dat intelligente buitenaardse wezens regelmatig onze Aarde bezoeken en dat ze zelfs al samenwerken met overheden. De Paradigm Research Group (PRG) is op zoek naar Disclosure (bekendmaking) dat we niet alleen zijn in dit universum. PRG, oftewel Steve Basset, wil het Witte Huis dusdanig onder druk zetten dat ze verklaren “Ja, we hebben u voorgelogen”.

World Disclosure Day is niet de dag waarop daadwerkelijk onthult wordt dat in 1947 een vliegende schotel in de woestijn van New Mexico (Roswell) is neergestort en dat er inderdaad buitenaards leven is. World Disclosure Day is een dag om wereldwijd regeringen onder druk te zetten en te eisen dat de waarheid wordt gesproken over het bestaan van buitenaards leven.

SCUD dag

Waar staat in hemelsnaam SCUD voor? Het is de afkorting van: Savor the Comic, Unplug the Drama. Als ik het zou moeten vertalen dan zou ik het volgende ervan maken: “geniet van de zonnige kant van het leven en laat alle drama los”. Het basisidee achter deze dag is om alle drama en ellende waar je eventueel mee te maken hebt voor één dag te vergeten en je alleen maar te concentreren op de zonnige kant van het leven. Zoals je wellicht weet is ontspanning en humor goed voor je lichamelijk en geestelijk welzijn, en dat is wat de SCUD dag wil bereiken: ontspan, geniet en (glim)lach!

Begin de dag met een glimlach

Makkelijker gezegd dan gedaan want laten we eerlijk zijn als jij ruw wakker wordt gemaakt door je wekker dan lig je toch ook niet meteen met een vette glimlach op je gezicht in bed wakker te worden? Maar het zou wel beter voor je zijn als je de dag begint met een glimlach. Alleen al door een glimlach op je gezicht te toveren stuur je naar de hersenen de boodschap dat je gelukkig bent.

De hersenen kunnen niet het onderscheid maken tussen een gemeende glimlach of een nep glimlach en gaan naar aanleiding van de boodschap het feel good drug endorfine aanmaken. De endorfines worden door je lichaam heen gepompt en zorgen voor een algeheel geluksgevoel. En als je dan uiteindelijk je bed uit stapt dan voel je je in ieder geval niet chagrijnig. Dus, begin de dag met een glimlach!

Wat staat er nog meer te schitteren op de kalender?

Deel dit bericht