8 februari – IJsbeelden Festival wordt verlengd

Nederlands IJsbeelden Festival wordt verlengd

Het grootste ijssculpturen festival van Europa is nog te bezoeken tot en met 5 maart. Tienduizenden bezoekers, waaronder ondergetekende, zijn al in de 1.500 m² grote vrieshal geweest en hebben genoten van de meest bijzondere ijs- en sneeuwsculpturen. De ijsbeelden zijn echte kunstwerken en zijn ter plaatse gemaakt door 42 carvers (ijskunstenaars) uit 16 verschillende landen.

Een unieke expositie voor de hele familie!

Meer dan 100 ijssculpturen zijn te bewonderen in een grote hal direct naast de Amsterdam ArenA; 26 betoverende werelden met als thema: Music Inspires. Gemaakt uit 275.000 kilo kraakhelder ijs en 275.000 kilo glinsterende sneeuw. Om de ijssculpturen in optimale conditie te houden wordt de temperatuur van de expositiehal op min 8-10 graden Celsius gehouden! En tja, dat voelt behoorlijk koud. Zorg er dus voor dat je warm gekleed het evenement bezoekt; sjaal om en handschoenen aan! Denk niet dat het wel meevalt met de koude, heb het aan de lijve ondervonden. Tis echt koud!

IJsbeeldententoonstelling

De reis gaat onder andere langs Prince, David Bowie en Elvis. Je loopt van de ene muziekstijl naar de andere. Het is moeilijk voor te stellen maar de kunstenaars hebben dit alles uit ijs en sneeuw gehakt. Enorme en verbazingwekkend standbeelden tot wel 6 meter hoog. Een extreme hoeveelheid creativiteit en vakmanschap van de ijssculptuur-kunstenaars samen met speciale effecten zullen je versteld doen staan.

Het ijs, het sneeuwlandschap, de vriestemperatuur, de lichten, de muziek en de effecten nemen je mee naar een andere wereld. Je zult onder de indruk zijn van de ijssculpturen en verrast zijn van alle details die je ziet. De verhalen die worden uitgebeeld in combinatie met de mystieke en mysterieuze sfeer van ijs zijn meer dan de moeite van een bezoekje waard of te combineren met een bezoek aan Amsterdam.

In deze ijsbeeldententoonstelling onthullen het ijs en de sneeuw de muziekgeschiedenis. Het komt allemaal tot leven, of het nu gaat om popmuziek, klassieke muziek, flower power of heavy metal.

Maak gebruik van 50% korting

Via de kortingsvoucher of kortingscode krijg je maar liefst 50% korting. Dat houdt concreet in dat volwassenen € 8,25 betalen in plaats van € 16,50  en kinderen mogen voor € 5,00 naar binnen.

Het Nederlands IJsbeelden Festival is tot en met 5 maart dagelijks geopend van 10.00 tot 17.30 uur. Met uitzondering van maandag 6 en maandag 13 februari. Voor meer informatie, klik hier.

En vergeet vooral ook niet je fotocamera mee te nemen want je komt ogen en oren tekort.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.