7 juli – Dag van het Sprookje | Internationale Chocoladedag | Wereldwijde Dag van Vergiffenis

10e Dag van het Sprookje

Natuurlijk komt het idee van Dag van het Sprookje uit de koker van de Efteling, dat kan gewoon niet anders. Sprookjes en Efteling horen bij elkaar, net zoals yin en yang bij elkaar horen.

De datum 7 juli is niet zomaar gekozen als de Dag van het Sprookje. Het getal zeven wordt namelijk veel gebruikt in sprookjes, denk maar aan bijvoorbeeld de Zeven Dwergen, de Zevenmijlslaarzen of De wolf en de zeven geitjes. Hoe toepasselijk was het dan ook dat de eerste Dag van het Sprookje op 7 juli 2007 was.

Internationale Chocoladedag

Er zijn 2 chocoladedagen die wereldwijd op de agenda staan, 7 juli en 13 september. Als ik het goed begrepen is het verschil het volgende: op 7 juli 1550 werd chocolade voor het eerst in Europa geïntroduceerd en 13 september staat te boek als de geboortedag van Milton S. Hershey. Hij was een Amerikaanse banketbakker en filantroop maar bovenal was hij de oprichter van de Hershey Chocolate Company. Dat is de reden dat de Amerikaanse Nationale Banketbakkers Association hebben besloten om van 13 september dé Internationale Chocoladedag te maken.

De tip van vandaag: bezoek het Chocoladefestival

Ben je een chocoladeliefhebber, een mega chocoladefan of nog erger een chocoholic dan heb ik nog een tip voor je: op zondag 25 september wordt in Zutphen het Chocoladefestival Zutphen gehouden. De historische binnenstad van Zutphen en de Laarstraat zullen van 12.00 t/m 17.00 bol staan van de (chocolade)activiteiten. Natuurlijk ben je ook welkom als je niet van chocolade houdt. 

Dag van Vergiffenis

Of het nu een gaat om een wereldwijde of internationale dag, het is altijd goed om een keertje iemand te kunnen vergeven. Want vergeven doe je voor jezelf, vergeven doe je om de pijn los te laten die iemand anders heeft veroorzaakt. Als we niet kunnen vergeven zal dat een negatieve invloed hebben op de rest van je leven. Ik zeg niet dat vergeven makkelijk is maar blijven hangen in pijn is net echt een geweldige optie. En onthoud: vergeven wil niet zeggen dat je het moet vergeten!

Oorsprong Wereldwijde Dag van Vergiffenis

In 1994 hing de christelijke filantropische organisatie “The Christian Embassy of Christ’s Ambassadors” in het centrum van Victoria (British Columbia) een spandoek op waarop te lezen stond dat het die dag de Nationale Dag van Vergiffenis was. Deze dag kreeg zo veel media-aandacht dat de organisatie besloot de dag om te dopen tot Wereldwijde Dag van Vergiffenis om zo de boodschap tot over de landsgrenzen te verspreiden.

Oorsprong Internationale Dag van Vergiffenis

De Internationale Dag van Vergiffenis is in 1996 door Robert Plath geïnitieerd om de helende kracht van het kunnen vergeven te eren. Hij koos de eerste zondag in augustus uit om de Wereldwijde Dag van Vergiffenis te houden, dit jaar zou dat op 7 augustus zijn. Echter op dezelfde website staat te lezen dat de Dag van Vergiffenis verplaats is naar 7 oktober.

The weak can never forgive. Forgiveness is the attribute of the strong.”, aldus Mahatma Gandhi.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.