afbeelding versterkt natuurwerkdag

6 november – Nationale Natuurwerkdag | Saxofoon Dag | Wereld Buideldieren Dag | Kapladag | Internationale Dag voor de Preventie van Aantasting van het Milieu bij Gewapende Conflicten | Nationale Kunstdagen | Kunstweek | Dag voor de RadioAmateur | FS Weekend | Dag van de Huidtherapeut | Internationale Ierse Doedelzak dag | Internationale Papierloze Dag

Nationale Natuurwerkdag

De beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad bepalen of iemand voldoende beweegt. Deze beweegrichtlijnen zijn in 2017 vernieuwd. De internationale beweegrichtlijnen zijn in 2020 aangepast. Er zit wel wat verschil tussen de nationale en internationale maar niet gek veel. De Nederlanders wordt geadviseerd om 2,5 uur per week matig intensief te bewegen, 2x per week spier- en botversterkende activiteiten te ontplooien en specifiek voor ouderen balansoefeningen. Wat internationaal wordt geadviseerd staat te lezen op allesoversport.nl. Het blijkt dat slechts 52,9% Nederlandse volwassenen voldoet aan de nationale beweegrichtlijn. Wat is de Nationale Natuurwerkdag van vandaag dan een prachtige gelegenheid om in ieder geval vandaag meer te gaan bewegen.

Lekker in beweging op Nationale Natuurwerkdag

Ben je nu extra gemotiveerd om je handen uit de mouwen te steken op Nationale Natuurwerkdag? Wil je weten waar je kan meehelpen klik dan hier voor het complete overzicht en meld je aan. Er is altijd wel een activiteit in de buurt te vinden. Dus hijs je in je rubberlaarzen of bergschoenen en ga met meer dan duizenden andere vrijwilligers aan de slag om de natuur een opknapbeurt te geven. Het weer werkt in ieder geval mee vandaag, het blijft droog.

Nationale Saxofoon Dag

Nationale Saxofoon Dag is een feest- en herdenkingsdag. Een feestdag voor de saxofonisten die de uitvinder van de saxofoon, Antoine-Joseph (Adolphe) Sax, herdenken. De heer Sax werd op 6 november 1814 in het prachtige Dinant (België) geboren. Wist je trouwens dat Adolphe Sax ook de uitvinder was van de saxhoorn, saxotromba en de saxtuba? Vroeger werd de saxofoon veel gebruikt in militaire bands. Tegenwoordig wordt de saxofoon op grote schaal gebruikt in jazz, en andere soorten dansmuziek en in symfonieorkesten. Meer weten over Adolphe Sax? Dan verwijs ik je graag naar adolphesax.be.

Internationale Papierloze Dag

World Paper Free Day is officieel vastgesteld op 6 november. De papierloze campagne vestigt de aandacht op het probleem van papierverspilling en heeft tot doel bewustwording te creëren en bedrijven te inspireren hun consumptie te verminderen door zich een papierloze toekomst voor te stellen. Papier wordt nog steeds veel gebruikt in de westerse wereld. Alleen al in Nederland is het gemiddelde papierverbruik 80 kilo per persoon per jaar. Waarom al die heisa over papierloos werken? Omdat qua duurzaamheid, en dat hebben we allemaal voor in de mond liggen, er veel voordelen zijn. Minder vervuiling, minder waterverspilling, minder transport en er worden een hoop bomen gespaard.

Papierloos Werken Monitor 2020*

Eens in de twee jaar voert Fellow Digitals een onderzoek of papierloos werken realistisch is. Uit de Papierloos Werken Monitor 2020 blijkt dat, ondanks de digitale transformatie, werkend Nederland nog altijd veel papier gebruikt. Nederlanders printen dagelijks op het werk 11,3 bladzijdes. Natuurlijk heeft papier voordelen. Begrijpend lezen blijkt op papier sneller te gaan en aantekeningen maak je nu eenmaal makkelijk op papier. Maar een belangrijke constatering is de shift in denkwijze over gebruik van papier. Van de Nederlanders is 69% ontevreden over het eigen printgedrag. Mede dankzij het vele thuiswerken is voor veel mensen gebleken dat printen niet altijd nodig is. Slechts 17% van de Nederlanders is het eens met de stelling Om goed thuis te werken print ik veel uit. In 2015 was dat nog 38%.

*( tekst afkomstig van toshibatec.nl)

Welke dagen gaan door en welke zijn afgelast vanwege corona?

Deel dit bericht