afbeelding versterkt wereld tuba dag

6 mei – Internationale Tuba Dag | No Pants Day 2022 | Nationale Dag van het Vrije Woord | Internationale Anti-Dieet Dag | Internationale Bellenblaasdag | Internationale OI dag | Internationale Dag van de Sauvignon Blanc | Vleermuistuintelling

Internationale Tuba Dag

Internationale Tuba Dag (International Tuba Day) is in het leven geroepen om tubaspelers over de hele wereld te erkennen. Want laten we eerlijk zijn, een tuba hanteren is wel een dingetje. Welke problemen hebben tubaspelers? Tubaspelers hebben duidelijk problemen vanwege de grootte en het gewicht van hun instrumenten, maar wat eigenlijk meer een probleem is voor tubaspelers, is de wijdverbreide stereotype houding onder mensen ten opzichte van ubaspelers en hun rol in een muzikale organisatie.

Waarom is Internationale Tuba Dag in het leven geroepen?

Joel Day richtte in 1979 International Tuba Day op. Hij ging toen naar de Lower Merion High School, dat lag in een buitenwijk van Philadelphia, Pennsylvania. Omdat hij een van de slechts twee tubaspelers in de schoolband was en vanwege het gebrek aan respect, besloot hij een dag in het leven te roepen voor erkenning voor tubaspelers. Joel ging na zijn middelbareschooltijd studeren aan de Millersville University. Daar organiseerde hij jarenlang hele populaire Internationale Tuba Dag vieringen. Tegenwoordig wordt Internationale Tuba Dag gevierd in Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan en in tientallen Amerikaanse staten.

Wat betekent de tuba voor jou?

Veel niet-tubaspelers beschouwen de tuba als een van die grote, luide instrumenten die het geluid “oompah” maken en die altijd achteraan in de muziekvereniging te vinden zijn. Tis niet echt een belangrijk instrument, gemakkelijk te bespelen, ze doen mee omdat ze er wel grappig uit te zien. Wat betreft de tubaspelers, veel mensen kijken naar ze op de oude stereotype manier: tubaspelers hebben geen echt muzikaal talent, geen persoonlijkheid. Ze hebben alleen grote, dikke lichamen met bollen wangen en krachtige longen.

International Tuba Day is jouw dag omdat….

International Tuba Day is in het leven geroepen voor zowel tubaspelers als niet-tubaspelers. Kijk, als je de tuba niet bespeelt en over tubaspelers denkt zoals hierboven beschreven, dan is International Tuba Day jouw dag om meer te leren over de betekenis van de tuba in de muziekvereniging. Het is jouw dag om te zien hoe de tuba de ruggengraat van de band is met het vermogen om veel meer te spelen dan alleen maar “oompah!”.

Wat nog belangrijker is, dat deze dag er is om tubaspelers de erkenning te geven die zij verdienen. Zij zijn de getalenteerde motor van de muziekvereniging die fysiek in alle verschillende soorten en maten voorkomt. Natuurlijk, als je tuba speelt, is International Tuba Day jouw dag om achterover te leunen, te ontspannen en te genieten van je welverdiende erkenning!

No Pants Day 2022

Het is niet helemaal duidelijk tot hoever de No Pants Day traditie teruggaat maar het wordt in Amerika sowieso al gevierd vanaf 1985/1986. Er zijn mensen die de credits voor het bedenken van No Pants Day aan een groep studenten van de Universiteit van Texas in Austin (The Knighthood of Buh) geven. Het verhaal gaat dat zij aan het begin van de 21ste eeuw bedachten dat het een humoristische stunt was om aan het einde van het semester medestudenten uit te dagen om op de eerste vrijdag in mei geen broek te dragen. De geboorte van No Pants Day was een feit. Het idee achter deze dag is simpel: lol hebben! en het leven voor één dag even wat minder serieus nemen door géén broek, jurk of rok te dragen maar om gewoon eens lekker in je boxershort, onderbroek of string rond te huppelen.

It may not create world peace, but it’ll certainly put smiles on the faces of those you meet”.

Onderstaande dagen kun je ook zonder broek, jurk of rok vieren

Deel dit bericht