5 februari – Wereld Nutella Dag

Wereld Nutella Dag: door een fan, voor de fans

Precies 10 jaar geleden kwam de Amerikaanse food & travel blogger Sara Rosso op het idee voor World Nutella® Day. Ze woonde op dat moment al meer dan 3 jaar in Italië en was in aanraking gekomen met de goddelijk hazelnootpasta genaamd Nutella. Elke keer als ze terug ging naar Amerika nam ze dozen vol met Nutella mee voor haar vrienden en familie. In de VS kwam je Nutella niet tegen in de supermarkt, als je geluk had soms in een Italiaanse specialiteiten supermarkt, en dat terwijl ook amerikanen dol op het bruine goedje waren. Waarom had niemand in de VS van Nutella gehoord? Daarover verbaasde de Nutellaholic Sara zich.

Om haar liefde voor de hazelnootpasta te delen bedacht ze een “dag van” voor Nutella en schakelde de hulp in van vriendin en collega blogger Shelley Ruelle om de eerste International Nutella Day te organiseren. Dat zij niet de enige twee Nutella fans waren, dat bleek als snel! De hashtag #worldnutelladay werd in mum van tijd trending topic op social media; er werden massaal wereldwijd foto’s, recepten, gedichten en berichten gedeeld. In 2015 gaf Sara Wereld Nutella Dag over aan de makers van Nutella, de Ferrero Groep.

De Ferrero Groep

De banketbakker Pietro Ferrero openende in 1942 een laboratorium voor zoetwaren. Een moeilijke tijd want de Tweede Wereldoorlog was volop aan de gang. Door de oorlog was cacao schaars en duur. Aangezien Pietro uit een gebied kwam dat beroemd was om zijn hazelnoten wilde hij chocoladeproducten maken die als hoofdingrediënt hazelnoten bevatten. Na heel wat experimenteren is uiteindelijk Nutella in 1964 op de markt gebracht. De naam, pot en etiket zijn sindsdien onveranderd gebleven.

Nutella alleen broodbeleg?

Nutella is meer dan alleen maar broodbeleg, er bestaan legio heerlijke recepten waar in Nutella is verwerkt. Ik zal enkele voorbeelden geven waarbij het water je in de mond loopt:

Zorgt deze opsomming voor een culinaire inspiratie dan kan ik je de website van allesmetnutella.nl aanraden. Barstensvol lekkere recepten. Of je koopt één van de kookboeken die Nutella op de markt heeft gebracht.

Chief Nutella Ambassador

Sinds 2015 wordt een ambassadeur gekozen speciaal voor de International World Nutella® Day. De enige criteria is dat je gek op Nutella moet zijn, verder heeft hij of zij als taak Wereld Nutella Dag te promoten op haar of zijn eigen wijze. Chrissy Eckman mocht zich de eerste Chief Nutella Ambassador noemen, zij wordt opgevolgd door de aspirant-filmmaker Hannah Westbrook.

Hannah’s doel? Fans wereldwijd te verenigen door middel van hun gezamenlijke liefde voor Nutella.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.