4 maart – Dag van de Grammatica | Landelijke Dag Vlinderstichting | De Stripdagen | Internationale Dag van de Dwerg | Werelddag van de strijd tegen seksuele uitbuiting | Museumnacht010 | Dag van het Plakboek | Week van de Vrijwilliger (BE)

Dag van de Grammatica 

In de Openbare Bibliotheek Amsterdam vindt vandaag voor de eerste keer Dag van de Grammatica plaats. Dag van Grammatica is een initiatief van vijf grammaticaliefhebbers pur sang. Medeorganisatoren zijn het Werkverband Amsterdamse Psycholinguïsten (WAP), de Nederlandse Vereniging voor Stem-, Spraak- en Taalpathologie (NVSST) en VKL (Vereniging voor Klinische Linguïstiek). Dat wordt vandaag heel goed op de d’s en t’s letten! 😉

Landelijke Dag Vlinderstichting

Wellicht wist je niet dat Nederland een heuse Vindersdichting rijk is die vlinders en libellen beschermt. En misschien haal je de schouders er wel voor op maar vergis je niet, zij doen belangrijk werk. Vlinders en libellen zijn een belangrijke schakel in de voedselketen en aan het aantal vlinders en libellen kun je aflezen of het ergens slecht gaat met de natuur door bijvoorbeeld waterverontreiniging of gebruik van gif.

Wil je meer weten over de Landelijke Dag of over het werk van de Vlinderstichitng in Nederland en Europa, klik hier.

De Stripdagen: 4 & 5 maart

In de Broodfabriek te Rijswijk kun je vandaag en morgen De Stripdagen bezoeken. Even vooraf een misverstandje voorkomen: De Stripdagen gaan over stripboeken en niet over strippers. Ben je een liefhebber van stripboeken dan is de Broodfabriek de “place to be!” Klik hier voor meer informatie. Ben je een liefhebber van dat andere? Klik dan hier.

Internationale Dag van de Dwerg

Op de 1e zaterdag van maart organiseert de Nationale Polen- en Kleurdwergenclub de Internationale Dag van de Dwerg in Tiel. Nee, het is niet een club of dag waar kleine mensen of lilliputters worden gekeurd en vertoond, het is een dag voor konijnen. Er zullen fokkers en keurmeesters uit diverse landen aanwezig zijn. Inschrijven kan niet meer maar je bent natuurlijk wel van harte welkom.

Werelddag van de strijd tegen seksuele uitbuiting

Sinds 2009 wordt de Werelddag van de strijd tegen seksuele uitbuiting op 4 maart gehouden. Het is niet echt een dag om te vieren maar meer om stil te staan bij de miljoenen vrouwen, meisjes, jonge jongens en jonge mannen die ontvoerd worden door grote internationale criminele organisaties die hen vervolgens dwingt om in de seksindustrie te gaan werken of ze als (arbeids-)slaaf verhandeld.

Als je een melding wilt doen van een (vermoeden) van seksuele uitbuiting maar anoniem wilt blijven dan kan je terecht bij Meld Misdaad Anoniem (M.). Je kunt ze bellen op het gratis telefoonnummer 0800-7000 of online een meldformulier invullen.

Museumnacht010

’s Nachts ronddwalen en ontdekken wat Rotterdam aan kunst en cultuur in huis heeft? Koop een ticket en slenter door de stad en bezoek één van de meer dan 40 locaties voor exposites, bijzondere collecties, interactieve performances en voorproefjes van nieuwe projecten.

Dag van het Plakboek

Met scrapbooking wordt bedoeld het zelf samenstellen van een plakboek. Hoe leuk is het niet om in een plakboek je eigen verhaal met foto’s, ansichtkaarten, brieven of “whatever” te maken? Het voordeel van een plakboek? Je hebt het in handen en kan het alleen maar kwijt raken als je het niet goed opruimt en niet omdat een virus op je laptop, smartphone of computer alles vernietigd.

Week van de Vrijwilliger 2017

Het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw roept onze Vlaamse buren op om tijdens de Week van de Vrijwilliger (4 t/m 12 maart) de 750.000 vrijwilligers die Vlaanderen heeft te bedanken voor hun inzet. Heeft Nederland zo’n week?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.