31 augustus – Sterfdag Lady Di, prinses van Wales

Sterfdag Diana Frances Spencer, de prinses van Wales

Vandaag is het 19 jaar geleden dat Diana op 36 jarige leeftijd overleed in Parijs. De auto waarin zij en haar vriend Dodi al-Fayed zaten reed met hoge snelheid via Cours Albert 1 richting de Almatunnel op weg naar het huis van Al-Fayed. Zoals zo vaak werden zij achtervolgd door de paparazzi, dit keer waren het negen fotografen die op hun motor Diana en haar gevolg probeerde bij te houden. Bij de ingang van de Almatunnel raakte de chauffeur de controle over het stuur kwijt waarna de Mercedes-Benz S-280 frontaal tegen de dertiende steunpilaar botste en al ronddraaiend aan het einde van de tunnel tot stilstand kwam. De klok stond stil op 00.25….

Diana ontmoet Charles

In 1977 ontmoette ze elkaar voor de eerste keer, Lady Diana Frances Spencer (zij 16 jaar) en Prins Charles (hij 28 jaar). Hij was uitgenodigd voor een jachtpartij op het landgoed van en door de vader van Diana, Lord Althrop. Op 16 jarige leeftijd was ze al een plaatje maar ietwat verlegen. Charles had niet direct de intentie om met haar wat te beginnen, ook vanwege haar jonge leeftijd. Er gaan geruchten dat hij wel “verkering” heeft gehad met haar oudere zus Sarah.

Sprookjeshuwelijk

Enkele jaren later (1980), en een opleiding aan een Zwitserse kostschool rijker, wordt Diana wel opgemerkt door Charles. Blijkbaar is hij onder de indruk van de jongere zus van Sarah en nodigt haar uit voor een polowedstrijd. Dan gaat het allemaal erg snel, Charles vraagt Diana op 3 februari 1981 ten huwelijk en op 29 juli 1981 trouwen ze onder het toeziend oog van miljoenen mensen.

Scheiding

Na vijf jaar huwelijk en twee kinderen rijker komt de klad er behoorlijk in, Charles heeft diverse affaires maar de meest spraakmakende is en was die met Camilla Parker Bowls. Het “ik wil je tampax zijn” verhaal uit 1989 zal ik nooit vergeten. Klik hier voor het volledige script.
Lady Di gaat dan ook “los”, vanaf 1989 heeft ook zij diverse affaires en 3 jaar later (1992) maakt de toenmalig Britse premier John Major bekend dat Diana en Charles van tafel en bed gescheiden leven. Op 28 augustus 1996 wordt het huwelijk tussen prins Charles en Lady Di bij decreet ontbonden.

Diana leeft!

Volgens Linda Udo zijn Diana en Dodi niet dood maar wonen ze in alle rust op het schiereiland Cape Cod aan de kust van Massachusetts. In haar boek “Koninklijk Complot” schrijft zij dat er geen sprake is van een dodelijk auto ongeluk maar van een zorgvuldig geënsceneerde verdwijning waar de prinses zelf de hoofdrol in speelde. Bij deze samenzwering zijn ook haar ex-man prins Charles, ex-schoonvader prins Philip, premier Major en haar vriend Dodi betrokken.

Er zullen altijd speculaties zijn en blijven over de dood van de zeer geliefde Lady Di

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.