30 december – Niet alleen grote sterren stralen | Mijn jaar in vogelvlucht

Niet alleen grote sterren stralen

Hoeveel grote sterren stralen niet meer?
Het zijn echter niet alleen de grote sterren die stralen,
Duizenden overledenen verdienen de titel “ster” evenzeer.
Want onthoud, het zijn niet alleen de grote sterren die stralen.
Ook al is het licht gedoofd, de herinnering aan hen, die blijft.

Wie volgt?

Vorig jaar schreef ik over de “verdwenen dagen”, dit jaar gaat de aandacht uit naar degene die zijn overleden. Het is een indrukwekkende lijst en terwijl ik dit schrijf zijn er nog twee volle dagen te gaan en de vraag die in mij opkomt is, wie volgt? Las een tweet die ik erg treffend vond: De line up van het festival in de hemel wordt toch iets te mooi 🙁 

De aandacht gaat meestal massaal uit naar de buitenlandse sterren zoals David Bowie, Prince, Leonard Cohen en George Michael. Kan ik wel begrijpen hoor, zij hebben een grotere impact op de wereld gehad dan onze Nederlandse en Belgische zangeressen, zangers en muzikanten.

Desalniettemin is de lijst met Nederlandse en Belgische zangeressen, zangers en muzikanten net zo indrukwekkend:

Barbara Straathof Corrie Brokken Max Nijman
Eddy Christiani Jos de Rooij Sieto Hoving
Mieke Telkamp Bram Beekman Zwarte Riek
Ab Tamboer Eddy Wally Jerry Rix
Toots Thielemans Berre Bergen Louis Peter Grijp
Renée de Haan Annie de Reuver Yvonne de Nijs

(bron: www.muzikaleontdekkingen.nl )

Mijn jaar in vogelvlucht

Begin dit jaar prinses Leia (Carrie Fisher) nog zien schitteren in Star Wars: Episode VII: The Force Awakens en samen met mijn oudste bonuszoon naar het cabaretprogramma “Maar ondertussen” van Paulien Cornelisse geweest. Die show was magistraal!

Het was een goede start van het jaar 2016, helaas ging het daarna medisch gezien minder met me. Die periode ligt nu achter me en heeft ook goede dingen opgeleverd; zo ben ik in april gestopt met roken en heb ik besloten om mijn haar niet langer te kleuren. Dit met de gedachte; ik ben wie ik ben!

Natuurlijk heb ik ook genoten van mijn clubbie PSV in de Champions League en het onverwachte behaalde landskampioenschap. Maar het meest heb ik genoten van de keren dat ik samen met mijn vrouw er op uit ging. Samen (en een keer met vrienden) naar onze favoriete vakantiebestemming in Fort Mahon Plage. Of met vrienden een dagje weg in Nederland, en de kerstmarkt in Düsseldorf was helemaal leuk! Verder voor het eerst een voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal in het eggie gezien. Was wel jammer dat het in de Arena werd gespeeld 😉

Wat ik geweldig vond aan 2016 is dat onze jongste is gaan samenwonen met zijn grote liefde en dat de oudste volgend jaar eindelijk aan de gang kan als steward bij Easyjet. Helemaal toppie is dat mijn schoonmoeder haar tachtigste verjaardag heeft kunnen vieren precies zoals zij het wilde. Als we het dan toch over verjaardagen hebben, mijn vader is in 2016 vijfentachtig geworden. Verder hebben we enorm genoten van mijn moeder haar zangkunst, ze klinkt als een engel. De perfecte uitsmijter van dit jaar is toch wel dat we kaartjes hebben kunnen scoren voor het concert van Adele Live at Wembley, Londen ( juni 2017).

Wat geweest is is geweest. Dus kop in de wind, blik naar voren en ga door. Iedereen heeft last van tegenwind.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.