3 februari – Sesamstraat viert feest, Elmo is jarig

Elmo is jarig, hiep hiep hoeraaa!

De altijd blije vriendelijke speelse rode muppet van Sesamstraat wordt vandaag 3,5 jaar! Net zoals vorig jaar, dat jaar daarvoor en ga zo maar door, Elmo is en blijft altijd 3,5 jaar oud. Als we de leeftijd van Elmo zouden koppelen aan het jaar van zijn debuut, volgens Muppet-Wikia was dat in 1979, dan wordt Elmo vandaag 38 jaar. Andere bronnen beweren dat zijn eerste optreden in het jaar 1972 was, niet als de “volwassen” Elmo maar als “baby muppet”.

Wasabi

Het is eigenlijk helemaal niet vreemd dat Elmo grote ogen heeft. Het blijkt dat hij is verzot op wasabi, de bekende pittige smaakmaker uit de Japanse keuken. Als je daar te veel van eet kan ik je verzekeren dat je ogen daar automatisch wijd van open gaan staan. 😉

Wasabi is trouwens niet alleen lekker bij sushi, als je wasabi mengt met crème fraîche krijg je een heerlijk dipsausje. Buiten dat wasabi lekker is, zit wasabi vol met anti-oxidanten. En die anti-oxidanten helpen bij het verminderen van het risico op kanker. Maar dan moet je wel de échte wasabi hebben en niet de “wasabipasta” uit die supermarkt-tubetjes. Daarin zit géén wasabi maar mierikswortel, mosterdpoeder en groene kleurstof.

Hoelang nog Sesamstraat?

Dat is een terechte vraag, hoelang nog? Per 1 januari 2016 kun je Sesamstraat niet meer zien op NPO1, het heeft ruimte moeten maken voor “Tijd voor MAX” van Omroep MAX. Eigenlijk ook wel logisch. Van de doelgroep van meer dan 550.000 3-5 jarige keken slechts 20.000 daarvan naar de avonduitzending van Sesamstraat.

En ja, de doelgroep van Omroep Max wordt allemaal maar groter en groter. De schatting is dat in 2019 de helft van de Nederlandse bevolking 50 jaar of ouder is. Omroep Max gaat gouden tijden tegemoet, of groeien de kijkcijfers niet evenredig mee? 😉

Sesamstraat kun je nog steeds zien op Zapp – Xtra, Zappelin op NPO3 en via npo.nl en zappelin.nl.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.