earth hour

28 maart – Earth Hour | Zomertijd | Landelijke Ligfietsdag | Landelijke Compostdag | Werelddag Stop Visserij | Dag van de Motorrijder | Dag van de Piano | Autismeweek

13e editie Earth Hour

Ook al wordt Earth Hour dit jaar voor de dertiende keer georganiseerd, toch kan ik me voorstellen dat er niet meteen een belletje gaat rinkelen bij je. De Earth Hour-beweging (WWF en partners) is de initiator van het jaarlijkse mondiale symbolische “licht-uit” evenement. De Earth Hour-beweging is een grassroot-beweging die ontstaan is uit pure liefde voor onze planeet. Het is een katalysator geworden voor een positieve impact op het milieu en heeft grote wetswijzigingen veroorzaakt door gebruik te maken van de macht van de mensen.

Earth Hour en COVID-19

Net zoals zoveel evenementen ontkomt ook Earth Hour niet aan het coronavirus. Alle grote evenementen gaan niet door, het wordt een online gebeurtenis. Dus de gebouwen die vorig jaar hun lichten nog doofde blijven nu aan. Er wordt gevraagd of jij thuis vanavond tussen 20.30 en 21.30 symbolisch alle lichten wilt doven om je betrokkenheid te laten zien. Je dooft dan niet alleen voor moedertje aarde, het is ook een moment om stil te staan bij alles wat er nu gebeurt op de wereld. Kaarslicht mag natuurlijk wel, is nog lekker romantisch ook nog.

En als je denkt, rot op met je klimaatverandering, dan kan ik me dat ook levendig voorstellen. Hoe erg de impact van het corona-virus ook is, de keerzijde is wel dat wereldwijd de luchtkwaliteit beter wordt. Dat er minder auto’s rijden, ergo de stikstofuitstoot is gedaald. Omdat het kabinet de handen vol heeft aan het bestrijden van COVID-19 staat so wie so klimaatverandering niet echt hoog op de agenda.

Zomertijd

Vergeet niet dat vannacht de zomertijd in gaat, net zoals trouwens in de rest van de Europese Unie. Een handig ezelsbruggetje om te onthouden wanneer de klok vooruit gezet moet worden: in het voorjaar zet je de klok een uur vooruit, logischerwijs gaat dan in het najaar de klok een uur terug. Dus in het kort: zomertijd → de v van voorjaar verteld je dat je de klok 1 uur vooruit zet. Makkelijker kan ik het niet maken.

Onderstaande dagen worden verzet of geannuleerd door COVID-91

Deel dit bericht