27 januari – Internationale Holocaust Herdenking | Mozart Dag | Community Manager Waarderingsdag

Internationale Holocaust Herdenking

Het zal je niet ontgaan zijn dat het vandaag exact 75 jaar geleden is dat het concentratie-en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau werd bevrijd door legereenheid “Eerste Oekraïense Front” van het Rode Leger. Tijdens de Internationale Holocaust Herdenking zullen ook onze koning Willem-Alexander, koningin Máxima en premier Rutte aanwezig zijn. De Internationale Holocaust Herdenking ceremonie kun je volgen via webtv.un.org .

Er vielen niet alleen Joodse slachtoffers te betreuren

De naam Auschwitz-Birkenau staat symbool voor alle nazi concentratie- en vernietigingskampen die voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog op vele plaatsen in Europa verschenen. Op deze 27e januari herdenken we alle slachtoffers die zijn gevallen in dergelijke kampen. Miljoenen slachtoffers, merendeels Joden maar onder meer ook krijgsgevangenen, verzetsstrijders, homoseksuelen, zigeuners, gehandicapten en geesteszieken, politieke tegenstanders, vrijmetselaars, Jehova’s getuigen en de Slavische volkeren.

Holocaust-educatie en herdenking voor wereldwijde gerechtigheid

Het thema weerspiegelt het belang van een wereldwijd samenwerkingsverband om antisemitisme en andere vormen van discriminatie, uitsluiting en genocide te bestrijden. Dus de boodschap van vandaag is: wees tolerant en verdraagzaam! Respecteer en waardeer elkaar. Geef radicalen, ongeacht tot welke groepering ze behoren, niet de kans om het zaadje van de haat te planten in je hart.

Mozart Dag

De geboortedatum van de Oostenrijkse componist Mozart (27 januari 1756) is bij uitstek de aangewezen dag om Mozart Dag te houden. Zijn volledige doopnaam was: Joannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart. Niemand die het wonderkind zo noemde, zeer zeker hij zelf niet. Hij noemde zichzelf liever Wolfgang Amadé Mozart. En heel eerlijk gezegd past die naam beter bij dé rockstar van de klassieke muziek.

Rock Me Amadeus

Meer dan 260 jaar na zijn geboorte is zijn werk nog steeds actueel en wordt het elke dag over de hele wereld gespeeld. Een aanrader is om de film “Amadeus” te kijken. Deze film is een deels fictioneel, deels waarheidsgetrouwe weergave van het levensverhaal van Mozart.

Community Manager Waarderingsdag

Laten we jaarlijks op de vierde maandag van januari de community manager eens in het zonnetje zetten”, zei de web strategist Jeremiah Owyang in 2010. Hij wilde hiermee het belang van het in 2010 nog redelijk onbekende beroep community manager onder de aandacht brengen. En zo zag de Community Manager Appreciation Day (#CMAD) in 2010 voor het eerst het licht. Voor mij is anno 2020 community manager nog steeds een onbekend beroep.

Wat doet een community manager?

Een community manager richt zich op het actief beheren van social media platforms (zoals Facebook, Instagram en LinkedIn) en het creëren en onderhouden van een virtuele groep (online community). Een community manager is zeg maar de verbindende schakel tussen het bedrijf en de community. Ook verspreidt hij/zij proactief blogs, foto’s, video,s en dergelijke om de interactie aan te gaan met de community. Het uiteindelijke doel van het werk van een community manager is om een merk/bedrijf/organisatie sterker in de online markt te zetten en om binding te creëren en te houden met de online doelgroep(en).

Deel dit bericht