26 mei – Fiets naar je Werk Dag | Sacramentsdag | European Space Expo

10e editie Nationale Fiets naar je Werk Dag!

Vandaag wordt voor de 10e keer de Nationale Fiets naar je Werk Dag georganiseerd door Nationale Fiets Projecten, in samenwerking met FiscFree®. De titel verraad al het doel van deze dag maar laten we eens gek doen en deze dag uitbreiden naar een algehele “pak vandaag überhaupt eens de fiets in plaats van de auto” dag. Scheelt weer een bezoekje aan de sportschool vanavond.

Niet voor niets op de fiets

Radio 10 dj’s Tim en Cobus geven vandaag het goede voorbeeld, de heren zijn vanmorgen om 06.15 op de fiets gestapt en naar hun werk gefietst. Goed voorbeeld doet goed volgen wordt gezegd dus ik ben heel benieuwd naar het totale aantal deelnemers aan deze nationale fietsdag. Mocht het duo Tim en Cobus je niet stimuleren om ook op de fiets naar het werk te gaan vandaag dan worden er nog andere ijzers in het vuur gegooid:

  • wil je een Gazelle Heavy Duty NL fiets winnen, meld je dan aan voor 14.00
  • de winnaar van de Gazelle Heavy Duty NL fiets krijgt ook een fietsverzekering van 3 jaar
  • bij iedere 1.000ste deelnemer wordt het jaarboek Route.nl verloot
  • als het aantal van 10.000 deelnemers is bereikt dan wordt een Weekendjeweg.nl Cadeau Card t.w.v. € 100,- onder alle geregistreerde deelnemers verloot

Het Foppe Fonds

Dit jaar steun je met je aanmelding automatisch het Foppe Fonds; dit Fonds heeft als beschermheer en boegbeeld Foppe de Haan, de Friese voetbaltrainer. Het Foppe Fonds zet zich in voor kinderen voor wie sporten of spelen niet vanzelfsprekend is vanwege een lichamelijke of verstandelijke beperking of omdat ouders door financiële omstandigheden hun kind niet kunnen laten sporten.

Sacramentsdag

De Eucharistie is één van de belangrijkste sacramenten in de Katholieke Kerk. Zo belangrijk zelfs dat een aparte dag is aangewezen om de instelling van de Eucharistie (lofprijzing of dankzegging) te vieren: Sacramentsdag.

Sacramentsdag valt op de tiende dag na Pinksteren maar in Nederland en België wordt het feest van het Allerheiligste Sacrament de zondag na Sacrementsdag gevierd. In een aantal parochies zal vandaag of zondag de Sacramentsprocessie door hun stad of dorp trekken.

Instelling van de Eucharistie

Bij het Laatste Avondmaal, op Witte Donderdag, deelde Jezus met zijn apostelen brood en wijn. Terwijl Hij dit deed zei Hij: “Dit is mijn lichaam en mijn bloed. Blijft dit doen om Mij te gedenken.” Daarmee werd de viering van de eucharistie ingezet. De gelovigen vieren dat God daadwerkelijk in een stuk brood (de Heilige Hostie) onder hen aanwezig is.

European Space Expo

Om 09.55 wordt in Den Haag officieel de ruimtevaartexpositie European Space Expo geopend door niemand minder dan astronaut André Kuipers. Deze publiekstentoonstelling is gratis toegankelijk en bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de ruimtevaart en haar rol in ons dagelijkse leven.
 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.