26 februari – “Vertel eens een Sprookje”-dag | Wereld Yogadag | Wereld Pistachenoten Dag

“Vertel eens een Sprookje”-dag

Het is vandaag “Vertel een sprookje”-dag. Is dat geen leuke aanleiding om weer eens door wat sprookjesboeken heen te bladeren? Of in gedachten terug te gaan naar je kindertijd? Als klein kind las mijn moeder mij vaak voor uit de Sprookjes van Grimm. Ik weet zelfs nog de kleur van de kaft, rood was tie.

Hans Christian Andersen

Als ik de naam van Hans Christian Andersen roep wat is de eerste associatie die jij daar bij krijgt? Ik denk meteen terug aan de muzikale (sprookjes) film gebaseerd op het leven van de beroemde Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen (1805-1875) uit 1952 met in de hoofdrol Danny Kaye. Ik denk aan Kopenhagen en aan De Kleine Zeemeermin. Ik denk aan mijn zoektocht in de haven van Kopenhagen op zoek naar het beeld van De Kleine Zeemeermin. Ik had bedacht dat het een groot beeld zou zijn maar laat ik je vertellen, het heet niet voor niets “de kleine” zeemeermin.

Wereld Yogadag

Je kunt vandaag twee vliegen in één klap slaan, meedoen aan een twee uur durende yoga-sessie en een goed doel steunen. Want vandaag 21 februari is het Wereld Yoga Dag en als je een yogales gaat volgen dan doneer je een bedrag aan je yogaleraar, soms is het aan jou wat je doneert maar soms staan de donaties al vast. Check eerst de website voor deelnemers, klik hier.

Om de universele aantrekkingskracht en de vele voordelen van het beoefenen van yoga te (h)erkennen werd in 2014 door de Verenigde Naties 21 juni uitgeroepen tot de International Yoga Day.

Het overkoepelende goede doel is……

Dit jaar wordt zal de SyrienHilfe e.V. het goede doel zijn. SyrienHilfe e.V. is een Duitse non-profit organisatie die humanitaire hulp verleent aan mensen in Syrië en Syrische vluchtelingen in Libanon en Turkije. De organisatie werd in 2012 opgericht door een groep artsen, ingenieurs, archeologen en kunstenaars die in het verleden gereisd of gewerkt hebben in Syrië. Zij hebben een nauwe persoonlijke band met de mensen en het land.

Wereld Pistachenoten Dag

Terecht dat de pistachenoot in het zonnetje wordt gezet. Meer mensen zouden moeten weten hoe gezond het is om pistachenoten te eten. Want wist jij dat pistachenoten veel belangrijke stoffen bevatten, waaronder eiwitten, vezels en vitamines (B1, B2, B6, B11, C en E) en mineralen (o.a. kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium)? Ben jij op de hoogte van de gunstige effecten die deze verantwoorde snack op je (fysieke) gezondheid heeft? Hier komen een paar voorbeelden:

  • weinig calorieën – 30 pistachenoten zijn ongeveer 100 calorieën
  • hoge voedingswaarde rauwe pistachenoten – bevatten de meeste vitaminen en mineralen
  • gezonde vetten – 90% van de vetten in de pistachenoot is onverzadigd
  • verdediging tegen diabetes (suikerziekte)
  • een verminderde kans op netvliesveroudering
  • lustopwekking
  • helpt bij opname van ijzer

Meedoen aan een yogales en pistachenoten eten op één dag. Kan het nog gezonder worden? Namasté!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.