25 november – Dag van de Plastische Chirurgie | E-mailloze Vrijdag | Black Friday | Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen | Srefidensi Dey

Dag van de Plastische Chirurgie

Wat kun je verwachten op de vijfde landelijke Dag van de Plastische Chirurgie? Het thema van 2016 “huid” staat op de Dag van de Plastische Chirurgie centraal en hoe de dag wordt ingevuld ligt aan het deelnemend ziekenhuis. Enkele voorbeelden zijn: plastische chirurgie bij huidkanker tot esthetische chirurgie bij bijvoorbeeld handletsels, meekijken bij kleine behandelingen, rondleidingen, informatiemarkten of een ‘speeddate’ met een plastisch chirurg

Meer weten over de Dag van de Plastische Chirurgie en/of op zoek naar de deelnemende ziekenhuizen, klik hier.

E-mailloze Vrijdag

Wat een heerlijkheid denk ik, E-mailloze Vrijdag. Bij een ander zal de paniek in de ogen staan. E-mailloze Vrijdag????? Maar dat kan niet, ik moet bereikbaar zijn en het maakt niet uit of ik op vakantie ben of niet. Tja, die mensen heb je ook.  Maar wees gerust, op e-mailloze vrijdag gaat het niet om dat je helemaal geen e-mails mag versturen of lezen maar dat je bewuster omgaat met het fenomeen e-mail. Het moet niet je werk of je leven beheersen en helemaal niet zorgen voor haarscheurtjes in je relatie.

Structuur nodig? Gebruik de AAA-regel

Staat jouw inbox altijd vol met berichten? Reageer je vaak te laat op een e-mail? Probeer dan eens om vanaf maandag je inbox volgens de AAA-regel te ordenen:

  • Actie – op deze e-mail moet je meteen reageren of iets mee doen
  • Afdanken – overbodige en niet voor jou interessante relevante e-mails verwijderen
  • Archief – e-mails die je moet bewaren sla je hier in op

Black Friday en Cyber Monday

Vandaag is het “Black Friday” en maandag is het “Cyber Monday”, twee ontzettend populaire koopjesdagen met super hoge kortingen op producten. De oorsprong ligt in Amerika maar intussen is het in meer landen een begrip geworden. Ook in Nederland en België.

Klik hier voor een overzicht van alle deelnemende winkels in Nederland en hier voor Belgïe.

Internationale dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen

Bij geweld tegen vrouwen is huiselijk geweld het eerste wat bij me opkomt maar het is helaas meer omvattend. Andere vormen: vrouwenbesnijdenis, andere vormen van verminking, dwangvoeding, uithuwelijken, vroege zwangerschap, praktijken die geboorteregeling beperken, voorkeur voor mannelijke kinderen, stalking, verkrachting en andere vormen van seksueel geweld, gedwongen prostitutie en handel in vrouwen, seksegericht geweld, zoals het dwingen tot pornografie, tot het dragen van bepaalde kleding en opsluiting in huis en niet te vergeten eerwraak.

16 Dagen Activisme tegen Gendergeweld

De 16-daagse campagne om geweld tegen vrouwen te beëindigen begint vandaag en eindigt op 10 december, de Dag van de Mensenrechten. De Verenigde Naties roept met de UNiTE campagne je op om “JOUW buurt in het oranje te steken” en om “Oranje Activiteiten” te organiseren. Oranje is de kleur waarmee iedereen zijn of haar steun kan betuigen aan de internationale pogingen om vrouwen en meisjes een veiligere wereld te bieden waarin ze hun volle potentieel kunnen bereiken.

De VN zegt: Doe met ons mee!

Laat tijdens deze 16 dagen ook jouw stem horen op scocial media, laat zien hoe jij en/of jouw omgeving oranje kleurt. Deel je foto’s, berichten en video’s op Facebook en Twitter. Gebruik één van de volgende hashtags #orangetheworld #endviolenceday #16days

Srefidensi Dey: Onafhankelijkheidsdag in Suriname

Op 25 november viert Suriname Srefidensi Dey. Op die dag in 1975 werd het land onafhankelijk van Nederland en vond in het bijzijn van kroonprinses Beatrix, prins Claus en de toenmalig Nederland premier Den Uyl de proclamatie plaats van de onafhankelijke Republiek Suriname.

Zal Sylvana Simons deze dag vieren? DENK het niet, ze zal wel gaan mekkeren over de bijna 3 eeuwen durende kolonisatie van de overheerser Nederland in plaats van te vieren dat Suriname vandaag 41 jaar onafhankelijk is.

Tegen alle Surinamers wereldwijd zeg ik: Wan Switi Srefidensi Dey!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.