foto ondersteunt kiss and make up day

25 augustus – Kiss and Make Up Day | Nationale Goedmaakdag

Kiss and Make Up Day

Was nog eens niet zo’n slecht idee van Jacqueline V. Milgate (uit Hilton, New York ) om in 1992 een “dag van” te wijden aan het goedmaken van relaties. Haar Kiss and Make Up Day is de perfecte dag om het goed te maken met mensen waar je ruzie mee hebt. Een soort familiediner met Bert van Leeuwen alleen nu zonder de presentator van de EO of de limousine. En niet geheel onbelangrijk, geen camera op je fruut. Nee, op Kiss and Make Up Day doe je dat lekker allemaal alleen. Zit er een diepere betekenis achter de keuze van de datum van 25 augustus? Jacqueline V. Milgate koos voor 25 augustus omdat het haar geboortedatum is. Dus, nu even in koor: hiep hiep hoera!

Iemand een olijftak aanbieden

Nu zeg ik iets heel vreemds, maar stel je voor dat jij ruzie zou hebben met iemand. Ik weet dat dit bijna niet voor te stellen is maar probeer maar eens. Afijn, je hebt dus een flinke ruzie gehad en daardoor heb je het contact verloren met diegene. En stel je eens het onmogelijke voor dat jij degene bent geweest die de ruzie heeft veroorzaakt. Het wordt steeds bizarder, ik weet het. Gelukkig ben je iemand die niet lang boos bent maar de tegenpartij wel. Wat kun je nu het beste doen om het een beetje goed te maken? Je kunt het lijdend voorwerp een olijftak aanbieden. Dat is namelijk een teken van verzoening. Nu maar hopen dat diegene dat weet en niet de olijftak gebruikt om jou mee om de oren te slaan.

Hoe maak je het goed?

Mocht de olijftak niet werken dan kun je eventueel het volgende nog proberen:

  • doe eens gek, pak de telefoon en bel (Nee! Niet appen!)
  • schrijf een brief aan de persoon met wie je ruzie hebt
  • breng een verrassingsbezoek (moeten ze wel thuis zijn natuurlijk)
  • stuur een bos bloemen
  • stuur Bert van Leeuwen naar diegene toe, doet het altijd goed en je houdt er een gratis diner aan over.

Nationale Goedmaakdag

Als ik Kiss and Make Up vertaal naar het Nederlands dan komen we uit op Goedmaken. Aangezien 25 augustus een dag is waarop bijna niks staat wil ik voorstellen om vandaag tot Nationale Goedmaakdag uit te roepen. Ik zag dat het Van Abbemuseum in Eindhoven vorig jaar al de aftrap had gemaakt om 25 augustus uit te roepen tot Nationale Goedmaakdag. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat de EO het ook al een keer heeft geprobeerd. Zij riepen 1 januari 2013 uit tot Nationale Goedmaakdag. Is niet echt een blijvertje gebleken. Maar tis een goed initiatief, want we hebben allemaal wel iemand in ons leven waarbij je denkt waarom maken we het niet goed met elkaar? Grijp je kans en ga aan de slag, misschien is het nog niet te laat.

Deel dit bericht