afbeelding versterkt biseksualiteit

23 september – Internationale Dag van de Biseksualiteit | Internationale dag van Gebarentalen | Internationale Dag tegen Seksuele Uitbuiting en Handel in Vrouwen en Kinderen | Dag van de Warmtepomp | Wereld Retina Week | Europese Sport Week

Internationale Dag van de Biseksualiteit

Sinds 1999 wordt jaarlijks op 23 september “World Bi Visibility Day” georganiseerd. De Internationale Dag van de Biseksualiteit draait om de zichtbaarheid en emancipatie van biseksuele mannen en vrouwen. Deze groep heeft dagelijks te maken met discriminatie en vooroordelen. Niet alleen van hetero’s maar ook vanuit de gay gemeenschap. En daarom is een Internationale Dag van de Biseksualiteit belangrijk. Biseksualiteit mot uit het verdomhoekje. Ik zeg weg met de vooroordelen, weg met de stigmatisering!

Mijn thema op Dag van de Biseksualiteit: Ik wil geen etiketje!

Omdat ik met een vrouw getrouwd ben krijg ik snel het etiketje opgeplakt van lesbienne. Geheel onterecht; ik typeer mezelf niet als hetero of als lesbo, ik ben gewoon een persoon die van een ander persoon houd. De persoonlijkheid is doorslaggevend voor mij en niet de sekse. Helaas ziet niet iedereen dat zo. We plakken overal graag etiketjes op met de daaraan gekoppelde vooroordelen, zo jammer. En geloof me, die etiketjes maken de boel echt niet overzichtelijker, etiketjes veroorzaken onrust en verdeeldheid!

Internationale dag van Gebarentalen

De Internationale Dag van Gebarentalen is een belangrijke dag voor de dovengemeenschap en voor alle andere gebruikers van gebarentaal. Volgens de Wereldfederatie van Doven (WFD) zijn er wereldwijd ongeveer 72 miljoen doven waarvan meer dan 80% in ontwikkelingslanden wonen. Al deze miljoenen mensen gebruiken samen meer dan 140 verschillende gebarentalen, om precies te zijn 144. Er is helaas geen internationale gebarentaal. Bestond er maar een soort pidgintaal onder de gebarentalen zodat waar ter wereld je ook komt je terecht kan met universele gebaren.

Dag tegen Seksuele Uitbuiting en Handel in Vrouwen en Kinderen

Jaarlijks wordt op 23 september de Internationale Dag tegen Seksuele Uitbuiting en Handel in Vrouwen en Kinderen gevierd. Deze dag is opgericht door de Wereldconferentie van de Coalitie tegen Mensenhandel in coördinatie met de Vrouwenconferentie die in januari 1999 in Dhaka, Bangladesh plaatsvond, en werd georganiseerd door de Internationale Coalitie tegen Vrouwenhandel.

Waarom is er gekozen voor 23 september? Omdat op 23 september 1913 in Argentinië de nationale wet nr. 9.143 werd bekrachtigd. Het doel van de nationale wet had tot doel om de blanke slavinnen mensenhandel, gedwongen prostitutie en souteneurschap strafbaar te maken. Deze wet stond ook bekend als de wet van Palacios, omdat het de socialistische afgevaardigde Alfredo Palacios was die dit onderwerp op wetgevend gebied presenteerde.

Seksuele uitbuiting en mensenhandel van vrouwen en kinderen van alle leeftijden is een misdaad die zijn weerga niet kent. Vrouwen vormen 46% en meisjes 19% van alle slachtoffers van mensenhandel. Het is een van de meest lucratieve transnationale ondernemingen na drugs- en wapenhandel. En de meeste van de vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn van mensenhandel belanden worden onderworpen aan slavernij en seksuele uitbuiting.

Onderstaande dag en weken mogen we niet vergeten vandaag

Deel dit bericht