afbeelding versterkt wereld paella dag

20 september – Wereld Paella Dag | Internationale Dag van de Universitaire Sport | Dag van de Digitale Communicatie (BE) | Dag van het Vakcentrum | Nationale Telewerkdag (BE) | Nationale Vitaliteitsweek | Week van de Horeca | Europese Hoofd- en Nekkankerweek | Week van het Basisinkomen | Internationale Week voor Doven (BE) | Week van de Reflexologie | Vlaamse loopweken voor scholen (BE) | Week van het Werkgeluk (NL en BE)

Wereld Paella Dag

Vandaag staat heel Valencia in het teken van het meest gekozen Spaanse bord eten: paella. Een gerecht dat zijn oorsprong heeft in Valencia en met jaarlijks acht miljoen zoekopdrachten op internet het vierde belangrijkste gerecht ter wereld. Wereld Paella Dag is een dag waarop de Valenciano recepten en ingrediënten met de rest van de wereld delen. Deze 4e editie benadrukt het mondiale karakter van paella en daarom vragen de organisatoren aan merken, instellingen, beroemdheden en liefhebbers om zich aan te sluiten bij de officiële viering van Wereld Paella Dag 2021.

Wie strijdt tegen wie op Wereld Paella Dag 2021?

Om het internationale karakter te benadrukken wordt op Wereld Paella Dag voor de 2e keer de World Paella Cup georganiseerd. Een internationaal kampioenschap waar internationale chefs strijden om wie de lekkerste paella maakt. In totaal 36 chefs uit 20 landen deden mee aan de voorrondes. Na de selectie zijn de 10 finalisten bekend. Amerika wordt vertegenwoordigd door Javier Piñeiro uit Uruguay, Juan Ignacio Kittlein uit Argentinië, Vicente Aguilar uit Costa Rica en Natalie Curie uit de Verenigde Staten. Van het Aziatische vasteland, Sang-hoon Lee uit Zuid-Korea en Binhui Jiang uit China. Europa zal aanwezig zijn met vier chefs die België, Tsjechië, Ierland en Spanje vertegenwoordigen. Welke landen strijden tegen elkaar? USA tegen België, Spanje tegen Tsjechië, Costa Rica tegen Ierland, Peru tegen China en Uruguay tegen Zuid-Korea.

Internationale Dag van de Universitaire Sport

De Internationale Dag van de Universitaire Sport (IDUS) is sinds 2016 een jaarlijkse traditie. Sinds haar eerste viering zijn er meer dan 1.000 IDUS-gerelateerde evenementen georganiseerd, met een record collectief van drie miljoen deelnemers aan de 2020-vieringen. De Internationale Dag van de Universitaire Sport is officieel uitgeroepen door de Organisatie van de Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (UNESCO). Deze dag helpt bij het smeden van banden tussen universiteiten en hun lokale gemeenschappen, waarbij sport, lichaamsbeweging en gezond leven de hoofdrol spelen. Door één dag per jaar aan universiteiten en sport te besteden, wil FISU de aandacht vestigen op de sleutelrol die universiteiten kunnen en moeten spelen om de uitdagingen van deze tijd aan te gaan.

Dag van de Digitale Communicatie (BE)

De Dag van de Digitale Communicatie is een dag die in het leven is geroepen voor webmasters, ICT-verantwoordelijken en communicatiemedewerkers. Initiatiefnemers voor de Dag van de Digitale Communicatie zijn Kortom en V-ICT-OR. Zij organiseren boeiende lezingen, workshops en turbotalks door ervaringsdeskundige. De topics die worden aangesneden gaan onder andere over online participatie, de digitale leefwereld van jongeren en hoe je WhatsApp kan gebruiken voor je organisatie. Na deze inspirerende dag gaan we er van uit dat de doelgroep weer even vooruit kan.

Wat is digitale communicatie?

Met digitale communicatie wordt bedoeld het uitwisselen van berichten met anderen via sms, Messenger, WhatsApp, e-mail en social media. Eigenlijk alle online communicatie die je maar kunt bedenken. Zoals we vroeger een brief schreven, e-mailen we nu; zoals we vroeger mensen en bedrijven opbelden sturen we nu een bericht via Messenger, Whatsapp of zetten een bericht op Facebook, Instagram of Twitter. Een snelle manier om contact te leggen, maar er gaat niets boven een handgeschreven brief of een belletje toch?

Wat mogen we nog meer verwachten qua dagen en weken?

Maar liefst 8 inter- en nationale “weken van” gaan vandaag van start:

Deel dit bericht