2 januari – Dag van je Ex | Dag van de Personal Trainer

Dag van je Ex

Ja ja er is zelfs een Dag van je Ex. Weet niet hoeveel mensen hierop zitten te wachten, ik in ieder geval niet. Niet omdat ik mijn ex haat hoor, vind het gewoon een beetje aparte dag. Het ontstaan van deze dag verzacht enigszins mijn weerstand er tegen. Het verhaal hier achter is dat een journalist van het NRC Handelsblad zelf wilde ontdekken hoe makkelijk je een “dag van” in het leven kan roepen.

We kunnen concluderen dat je met de juiste kruiwagen(s) zo’n dag heel makkelijk landelijke bekendheid kan geven. Zo makkelijk zelfs dat het meteen opgenomen wordt op een “dagen van” overzichtspagina. Goed ik wil geen spelbreker zijn dus daar is tie dan: Dag van je Ex!

Hoelang duurt een huwelijk gemiddeld?

De cijfers over het aantal scheidingen van het afgelopen jaar zijn nog niet verwerkt bij het CBS. De cijfers die ik nu noem zijn de cijfers uit 2015 en zijn afkomstig van het CBS. Als je trouwplannen hebt dit jaar wees dan wel voorbereid op een gemiddeld huwelijksduur van 14.8 jaar. Dus dat “tot de dood ons scheidt” kan je eigenlijk wel schrappen.

De cijfers liegen niet

In 2015 zijn 77.000 officiële verbintenissen (huwelijken en geregistreerde partnerschappen) gesloten, dat zijn er 1.000 meer dan in 2014. De cijfers zijn onderverdeeld in 64.308 huwelijken en 12.772 geregistreerde partnerschappen. Een opvallend feitje is dat partnerschappen relatief vaker worden gesloten in de noordelijke en oostelijke provincies van ons land.

De gemiddelde leeftijd waarop mannen trouwen (37,5 jaar ) of een partnerschap ( 37,2 jaar) aangaan maakt elkaar niet veel. Echter vrouwen zijn nog steeds jonger, zij trouwen als ze 34,7 jaar en op 34,4 jaar gaan ze een partnerschap aan.

Huwelijksontbindingen door echtscheiding

Aantal echtscheidingen totaal 34.232
Echtscheidingen per 1 000 inwoners per 1.000 inwoners 2.02
Echtscheidingen per 1 000 echtparen per 1.000 echtparen 10.1
Gemiddelde huwelijksduur bij echtsch. jaar 14.8
Totaal echtscheidingspercentage % 39.6
Gemiddelde leeftijd mannen jaar 46.9
Gemiddelde leeftijd vrouwen jaar 43.7

Dag van de Personal Trainer

Elk jaar hetzelfde liedje, de sportscholen worden platgelopen door mensen die allemaal hun goede voornemens van een paar kilo kwijtraken en het krijgen van een sixpack dit jaar écht gaan verwezenlijken. Door die vaak kortstondige enthousiasme draait de personal trainer zo aan het begin van het jaar veel uren en niet alleen omdat hij/zij mensen begeleidt op weg naar hun doelen. Want voordat je aan de gang gaat stelt de personal trainer, aan de hand van je persoonlijke doelen en fitheid, een veilig en effectief trainingsprogramma voor jou samen. Hij/zij is je persoonlijke motivator en inspirator, iemand bij wie je terecht kan met al je vragen en problemen. Een soort Dr. Phill maar dan actief in de sportschool. 😉

Hoe vier je Dag van de Personal Trainer? Door iets onbetaalbaar te doen, je zegt simpelweg “dankjewel”.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.