afbeelding versterkt blotevoeten dag

19 september – Nationale Blotevoeten Dag | Praat-als-een-Piraat dag | Autovrije Zondag (BE + NL) | Dag van de Landbouw (BE) | Dag van het Levenslied | Wereld Mitochondriële Ziekten Week | Feest van het Waalse Gewest (BE)

Nationale Blotevoeten Dag

Potverdorie! Heb ik net mijn stoute schoenen aangetrokken kan ik ze weer uit doen. Geen Nationale Blotevoeten Dag 2021 op de 3e zaterdag van september te vinden. Wel voorgaande edities van de Nationale Blotevoeten Dag, maar ja daar heb je nu niks aan. Denk dat de stekker eruit is getrokken. Best jammer dat er dit jaar geen landelijke wandeling wordt georganiseerd. Echter, nu denk ik dat mensen die op blote voeten lopen mensen zijn met een vrije geest en die het misschien wel prefereren om zelf een wandeling uit te stippelen. Afijn, desalniettemin promoot dagenvanhetjaar vandaag het wandelen op blotevoeten. Waarom? Omdat op blotevoeten een boswandeling maken heerlijk en bevrijdend is en een andere soort manier van natuurbeleving is. Het schijnt dat het net zo’n gevoel geeft als je met je blotevoeten op het strand loopt. Gewoon een keertje ondervinden, er zijn tientallen blotevoetenpaden in Nederland en België te vinden.

Praat-als-een-Piraat dag

Voor de leden van de Kerk van Het Vliegende Spaghettimonster (Flying Spaghetti Monster) is het geen verrassing dat het vandaag Praat als een Piraat-dag. Dat weten ze omdat 19 september een officiële feestdag is vanwege het feit dat piraten een belangrijke rol spelen in hun religie. Volgens de Pastafari, de aanhangers van het geloof, zijn het goddelijke wezens. Het opwarmen van de aarde, aardbevingen, orkanen en andere natuurrampen zijn allemaal directe gevolgen van het afnemende aantal piraten sinds de 19e eeuw .

Kerk van het Vliegend Spaghettimonster? Serieus?

Ja, serieus! De Kerk van het Vliegend Spaghettimonster is zelfs een erkend kerkgenootschap in Nederland. Op de website van kerkvanhetvliegendspaghettimonster.nl staat de volgende uitleg over het kerkgenootschap:

Het Vliegend Spaghettimonster (oorspronkelijk Engels: Flying Spaghetti Monster ofwel FSM) is de god van het pastafarisme, de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster, een religie, welke kritisch is naar de huidige maatschappij en andere religies, maar deze wel in de waarde laat. Onze kerk staat voor gelijkheid voor iedereen. Daarom kan iedereen zich kosteloos en vrijblijvend aanmelden. We hebben geen strenge regels, alleen 8 “liever-nietjes”, welke je kan vinden op deze website. Om ons geloof uit te drukken zetten we een vergiet op ons hoofd. Ook op officiële overheidsdocumenten.

Of je nu wel of geen lid bent van de kerk doe vandaag een ooglapje om, stop een kledinghaak in je mouw, hink op één been en praat als een piraat. Arrrrr, Matey

Autovrije Zondag (BE + NL)

Op 16 september is de Europese Mobiliteits-Week begonnen en één van de activiteiten is de autovrije (zon)dag! Mijn gedachte gaan terug naar 1973, er was in dat jaar een oliecrisis aan de gang en één van de maatregelen was het instellen van tien autovrije zondagen in dat jaar. Ik zie mezelf nog rolschaatsen over de snelweg, wat een feest was het voor een tienjarig meisje. Maar dat was toen. Anno 2021 mag je de handjes dichtknijpen als je 1 autoloze dinsdag en 1 autoloze zondag hebt. In België daarentegen is het wel een succes, dit jaar doen er tientallen steden en gemeenten in Vlaanderen mee aan de Autovrije Zondag. Hier vind je de overzichtskaart.

Welke dagen hebben een andere invulling gekregen door COVID-19?

Deel dit bericht