19 december – Wáár gaat het over? Over Kerstbroodjes bakken met Erdoğan.

Waar gaan we het vandaag over hebben?

Gister was ik aan het prakkiseren waar de blog van 19 december over zou kunnen gaan, 19 december is namelijk één van de weinige dagen die niet geclaimd is door wie dan ook. Dit is haast een mirakel te noemen, en dat zo vlak voor kerstmis.

Dat mirakel verkondigde ik aan mijn eega en zij zei: “ waarom schrijf je niet over de Santa Run?”. Dat was een goed idee, dus ik ging op zoek naar achtergrondinformatie over de Santa Run: waar was de eerste en waarom, wie was de initiator? Terwijl ik druk het internet afzocht naar deze informatie, ligt trouwens niet voor het oprapen, luisterde ik naar de radio.

Duitse school in Istanbul mag geen Kerst vieren

Boing….dit is het nieuws! Ik luister met een half oor maar dan grijpt iets mijn aandacht. Hoor ik het nu goed? Kan niet waar zijn dacht ik nog, helaas ik had het wel goed gehoord. “Een Duitse school in Istanbul mag geen Kerst vieren”, werd voorgelezen door de nieuwslezer. Ik zat te luisteren met, zoals ze dat bij ons thuis zeggen, de bek wied los. Het eerste wat mij te binnen schoot is: “het moet echt niet gekker worden daar en Europa maar zoete broodjes bakken met Erdoğan. Wanneer komt Europa in actie?”

De enige actie die Europa kan verzinnen is signalen afgeven aan Ankara. Daar zal Ankara (Erdoğan) echt wakker van liggen! Plingggggg : “Wat is dat voor een geluid?” vraagt Erdoğan aan zijn minister van Buitenlandse zaken. “Dat is het geluid van het signaal wat Europa ons stuurt”, zegt de Turkse minister Cavusoglu van Buitenlandse Zaken.

Ik kan me voorstellen dat ze daarna samen de slappe lach krijgen. Zie je het al voor je? Erdoğan en Cavusoglu al rollend over de vloer met de handjes op de bolle buikjes van het lachen? “Ho,ho, ho”, roepen ze: “stoppen nu hoor, het moet echt niet gekker worden met Europa”, proest Erdoğan het uit.

Kerstbroodjes bakken met Erdoğan

Alle gekheid op een stokje, ongeacht of het verhaal over die Duitse school in Istanbul waar of niet waar is ik vind dit heerschap met de dag gevaarlijker worden. Het begint met het verbieden van het vieren van Kerst, het zingen van kerstliedjes, kinderen te onderwijzen over de tradities rond het christelijke feest en het niet mee mogen doen aan het traditionele kerstconcert op het Duitse consulaat. Waarmee eindigt deze gekte? Met het uitmoorden van alle christenen?

Ik stel een interventie voor; we halen Erdoğan weg uit Turkije en laten hem meedoen met de kerstaflevering van Heel Holland Bakt. De eerste opdracht zal zijn: zoete kerstbroodjes bakken!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.