afbeelding versterkt world clean up day

18 september – World Clean Up Day | Wereld Water Monitor Dag | Wereld Bamboedag | Wereld Ushersyndroom bewustwordingsdag | Wereld Stamceldonordag | Herdenking Market Garden | Internationale Dag van Gelijke Beloning | Internationale Rode Panda dag | Internationale Dag van de Softwarevrijheid | Vredesweek | Internationale Longfibroseweek | Wijngaard Open Dagen | Dam tot Dam Weekend | Fruitcorso Tiel

World Clean Up Day

Vandaag wordt op World Clean Up Day mondiaal (180 landen) en kris kras door Nederland allerlei opruimactiviteiten georganiseerd om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen. In mijn eigen Eindhoven worden ook diverse activiteiten georganiseerd. Ook door de Troep Troopers Eindhoven (voorheen Troep Troopers Tongelre). Omdat Eindhoven op 18 september 1944 is bevrijd hebben zij World Clean Up Day omgedoopt tot “Bevrijd je Buurt van Zwerfafval”. Deze activiteit nodigt jong en oud van harte uit om samen met de vrijwilligers van Troep Troopers Eindhoven een aantal buurten in de wijk Tongelre zwerfafvalvrij te maken.

Het gaat de beweging Troep Troopers Eindhoven niet alleen maar om het opruimen van zwerfafval. Het andere doel van deze activiteit, en hun maandelijkse opschoon-ommetje, is om de verbondenheid tussen wijkbewoners onderling te verbeteren. Maar ook om de verbondenheid van wijkbewoners met hun leefomgeving te versterken.

Help jij ook mee op World Clean Up Day?

Het schijnt dat drie op de vier Nederlanders zich mateloos ergert aan vervuilde straten en alles wat men achteloos in struiken en op de stoep gooit. Ben jij één van die drie? Help je dan mee op 18 september? Je kan je aansluiten bij bestaande acties van organisaties, bedrijven, verenigingen, actiegroepen of mensen in jouw buurt of zelf een opruimactie organiseren. Woon je toevallig in Eindhoven e.o. dan ben je van harte welkom om je aan te sluiten bij de Troep Troopers Eindhoven “Bevrijd je Buurt van Zwerfafval” activiteit. Er zijn je al 25 volwassenen en 16 kinderen voorgegaan.

Aanvang 10.00, locatie Activiteitencentrum Orka (Broekakkerseweg 1). Je kiest zelf welke van de aangeboden routes je wilt lopen en bepaalt zelf hoelang je wilt lopen. Uiterlijk om 15.00 weer terug bij de Orka. Alle meelopende kinderen tot 14 jaar (onder begeleiding van een ouder/verzorger) ontvangen een unieke Troep Troopers Eindhoven goodiebag. Materialen zoals afvalgrijpers, hesjes, handschoenen en vuilniszakken zijn aanwezig.

Wereld Water Monitor Dag

Wereld Water Monitor Dag (WWMD) is een initiatief dat de mensen wereldwijd tracht te inspireren om de lokale waterkwaliteit te testen en om acties te ontwikkelen voor de bescherming van waterbronnen in het algemeen. Sinds 2009 is deze ene dag van testen verlengd van 22 maart (Wereld Waterdag) tot en met 31 december. Door nu bijna een heel jaar bezig te zijn met ons te laten inzien hoe belangrijk waterbronnen zijn en hoe belangrijk het is om de waterkwaliteit te controleren is WWMD omgedoopt tot de EarthEcho Water Challenge. Wil je meedoen aan de Challenge? Klik hier voor een gratis waterkwaliteitstest setje.

EarthEcho International

EarthEcho International is de stuwende kracht achter de EarthEcho Water Challenge. Deze non-profit organisatie is maakt het ook mogelijk dat wereldwijd gratis waterkwaliteitstest setjes worden verstrekt. Door middel van de EarthEcho Water Challenge is het mogelijk dat iedere burger de tools in handen krijgt die nodig zijn om de lokale waterbronnen te testen.

Jacques-Yves Cousteau

EarthEcho International is opgericht door broer en zus Philippe en Alexandra Cousteau. Zij zijn de kleinkinderen van de legendarische Franse onderzeeonderzoeker, filmer, schrijver en milieuactivist Jacques-Yves Cousteau. Hij werd vooral bekend door zijn boeken, de 115 tv-documentaires en films over de wondere wereld van het onderwaterleven.

Samen met ingenieur Émile Gagnan vond Cousteau in 1943 de aqualong uit, een zuurstoffles met een slang en een mondstuk. In 1977 ontving hij samen met Peter Scott de internationale milieuprijs van de VN en een paar jaar later kreeg hij de Amerikaanse Liberty Medal uithanden van de toenmalige president van de USA Jimmy Carter. In 1992 werd Cousteau adviseur van de Verenigde Naties en de Wereldbank.

Wat een drukte op de dagen en weken van het jaar kalender

Deel dit bericht