afbeelding versterkt wereld Recyclindag,

18 maart – Wereld Recyclingdag | Dag van het Familierecht | Arubadag | Awkward Moments Day

Wereld Recyclingdag

Wereld Recyclingdag (Global Recycling Day) werd in 2018 in het leven geroepen om het belang van recycling te promoten. Recycling is broodnodig om kostbare primaire bronnen te behouden en zodoende de toekomst van onze planeet veilig te stellen. Het is een dag waarop de planeet op de eerste plaats komt. De missie van Global Recycling Day is tweeledig:

  • wereldleiders vertellen dat recycling te belangrijk is om het niet mondiaal aan te pakken
  • om mensen te stimuleren om overbodig geraakte goederen niet te zien als afval maar als hulpbron

Thema Wereld Recyclingdag

De Global Recycling Foundation heeft als het thema voor Wereld Recyclingdag 2021 gekozen voor Recycling Heroes. Een internationale verkiezing die mensen uitroept tot Recycling Hero. Wil jij ook een Recycling Hero worden dan kun je aankomende zaterdag meedoen aan de Landelijke Opschoondag. Woon je in Eindhoven dan kun je meedoen aan de Tongelrese Opschoondag. Aanmelden kun je via troeptrooperstongelre@gmail.com. Tot zaterdag!

Dag van het Familierecht

Voor wie is Dag van het Familierecht bedoeld? Deze laagdrempelige dag is voor mensen met vragen over echtscheiding, mediation of erfrecht. Je kunt niet alleen vandaag terecht (tot 20.00 uur) voor gratis adviesgesprekken. De rest van de week kun je ook gratis adviesgesprekken voeren met specialisten familierecht en erfrecht. Je beslist zelf of je naar kantoor komt of het liever online doet.

Arubadag (Dag van het Volkslied en de Vlag)

Op 18 maart 1976 kende Nederland Aruba het recht toe om zelfstandig te worden binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Op die datum werd de Arubaanse vlag voor de eerste keer officieel in gebruik genomen en klonk voor de eerste keer het Arubaanse volkslied “Aruba Dushi Tera”. Deze gebeurtenis wordt elk jaar feestelijk gevierd en staat in de agenda als Dia di Himno y Bandera.

Awkward Moments Day

Dit is weer zo’n typische Amerikaanse “dag van”, die door een aantal klakkeloos wordt overgenomen. Maar ach, tis wel een grappige dag dus ik doe maar gewoon mee. Iedereen kent het wel, zo’n moment dat je het liefst door de grond wilt zakken. Een “awkward moment”, oftewel een gênante momentje. Mijn gênante momenten? Enthousiast zwaaien naar iemand die niet terugzwaait, een grap maken die niemand snapt, tegen een dichte schuifpui aanlopen en zo kan ik nog wel uren doorgaan. Ben erg benieuwd wat jou ergste gênante momentje is.

Deel dit bericht