afbeelding versterkt verjaardag Koningin Màxima

17 mei – 50e Verjaardag H.M. Koningin Màxima | Dag van de Kinderwens | Wereldtelecommunicatie- en Informatiemaatschappij Dag | Internationale Dag tegen Homofobie, Transfobie en Bifobie | Hypertensie Dag | Wereld Bak Dag

50e Verjaardag H.M. Koningin Màxima

Groot feest! Onze Koningin wordt 50 jaar. Wat ik me afvraag hé, zal er voor haar nu ook zo’n grote opblaaspop in de tuin van Paleis Huis ten Bosch staan? Ben zo benieuwd. Waar ik ook benieuwd naar ben is het interview dat Matthijs van Nieuwkerk heeft met de jarige job. In de voorstukjes die je al op tv voorbij zag komen werd ik genoeg nieuwsgierig om te gaan kijken. Ik ga er vanuit dat Koningin Màxima niet mijn blog leest maar gewitooitnooitnie dus ik zeg: van harte gefeliciteerd! Maak er een mooie dag van!

Dag van de Kinderwens

Ben er niet geheel van overtuigd dat er nog iemand zich actief bezighoudt met de organisatie achter Dag van de Kinderwens. De website dagvandekinderwens.nl gaat niet over het hebben van een kinderwens maar over hoe je een baby aankleedt bij de geboorte. Toch wel een verschilletje. Ondanks dit wil ik het toch graag hebben over het hebben van een kinderwens. In mijn directe omgeving heb ik het meegemaakt wat de impact is als je graag een kindje wilt, maar dat het niet zo mag zijn. Soms door een vruchtbaarheidsprobleem maar soms ook door ingewikkelde juridische constructies om vader of moeder te mogen worden.

Het is niet zo vanzelfsprekend om een kindje te krijgen. En ik zeg bewust krijgen en niet nemen. Een kindje neem je niet, een kindje is een geschenk. Om daar één dag per jaar bewust bij stil te staan vind ik wel gepast.

Wereldtelecommunicatie- en Informatiemaatschappij Dag

Wereldtelecommunicatie- en Informatiemaatschappij Dag (WTISD) wordt sinds 1969 jaarlijks op 17 mei gevierd. De datum 17 mei refereert aan de oprichting van de ITU en de ondertekening van de eerste internationale telegraafconventie in 1865. Het doel van deze dag is je meer bewust maken van de positieve mogelijkheden van internet en andere informatie- en communicatietechnologieën (ICT) op onze samenleving en de economie.

Het is tijdens de COVID-19-pandemie meer dan duidelijk geworden dat informatie- en communicatietechnologieën (ICT’s) een cruciale rol speelt voor het blijven functioneren van de samenleving. Maar de crisis heeft ook de digitale ongelijkheden tussen en binnen landen aan het licht gebracht. ITU-leden zijn betrokken bij activiteiten die essentieel zijn gebleken voor het redden van levens en het in stand houden van economieën. Ze hebben hun opmerkelijke veerkracht getoond in moeilijke tijden.

Digitale Transformatie versnellen in uitdagende tijden

Digitale Transformatie versnellen in uitdagende tijden is het thema voor WTISD 2021. World Telecommunication and Information Society Day ​(WTISD) is bij uitstek een dag om ICT-ontwikkeling te promoten, slimme investeringen, samenwerking en het stimuleren van samenwerking.

En dan staan we vandaag ook stil bij de volgende topics:

Deel dit bericht